Φλέγεται κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας: Πληροφορίες ότι “κάτι” προκάλεσε έκρηξη σε αποθήκες πυρομαχικών [videos]

Φωτογραφία που ανάρτησε χρήστης του Twitter στην οποία φαίνεται ο πυκνός μαύρος καπνός από την πυρκαγιά στο κτίριο της FSB στο Ροστόβ.




Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε σήμερα τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν από την έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά σε κτίριο, το οποίο ανήκει στην Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης της FSB (της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας), στην πόλη Ροστόφ στη νότια Ρωσία.

Οι τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανακοίνωσαν ότι σημειώθηκε έκρηξη που προκάλεσε τη φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε σε έναν χώρο 800 τμ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν.

  • Παρότι οι πυρκαγιές είναι συχνές στη Ρωσία λόγω της μη συμμόρφωσής της με τα μέτρα πυρασφάλειας, η Ουκρανία έχει κατηγορηθεί ότι πραγματοποίησε πολλές επιθέσεις ή επιχειρήσεις δολιοφθοράς σε ρωσικό έδαφος από την έναρξη της σύγκρουσης με τη Μόσχα.

Η Γιούλια Μέντελ, πρώην εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο από τη φωτιά στο Ροστόφ, ενώ ζήτησε «να μην βιαστεί (η Μόσχα) να κατηγορήσει την Ουκρανία».

Δραματικά πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μεγάλη φωτιά να έχει τυλίξει το κτίριο με τον καπνό να είναι  ορατός σε όλη την ρωσική πόλη.

Οι κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη πριν από τη φωτιά.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την πυρκαγιά επικαλούμενα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αναφέροντας ότι το κτίριο ανήκει στη Διοίκηση συνοριακής φύλαξης της FSB.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τοπικών μέσων που επικαλούνται τις τοπικές αρχές ασφαλείας λένε πως η φωτιά προκλήθηκε από έκρηξη στις αποθήκες πυρομαχικών.

Η FSB είναι η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της Ρωσίας και είναι υπεύθυνη για την αντικατασκοπεία, την ασφάλεια των συνόρων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο της πυρκαγιάς, η οποία φαίνεται να μαίνεται σε ισόγειο κτίριο σε κατοικημένη περιοχή της πόλης.

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Η στιγμή της σύγκρουσης του ρωσικού μαχητικού με το αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα: Αποχαρακτηρισμένο βίντεο του Αμερικανικού Στρατού

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: