Φυτίλι για έκρηξη στο προεκλογικό σκηνικό οι μετεκλογικές… προϋποθέσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Ν. Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ




Οι δύο όροι που έθεσε ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ περιγράφοντας τις προθέσεις μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως ο πυροβολισμός του αφέτη στην περίπλοκη -λόγω απλής αναλογικής- προεκλογική μάχη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, έθεσε δύο προϋπόθεσες για τις μετεκλογικές συμπράξεις του ΠΑΣΟΚ.

Η πρώτη είναι να έχει το ΠΑΣΟΚ ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό.  «Ο ελληνικός λαός, αν δεν έχουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό, δεν μας έχει δώσει την εντολή την οποία ζητώ για να προχωρήσουμε σε αυτό το στάδιο», ανέφερε.

Η δεύτερη και σημαντικότερη είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην θέση του για κυβέρνηση συνεργασίας, με προγραμματικές συγκλίσεις, στην οποία δεν θα είναι Πρωθυπουργός ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας. Στην περίπτωση αυτή, όπως τόνισε, θα προτείνει πολιτικό πρόσωπο. «Δεν μπορεί να μην είναι πολιτικό πρόσωπο» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Θα είναι πολιτικό πρόσωπο» τόνισε και επεσήμανε ότι «το από ποιόν πολιτικό χώρο θα προέρχεται θα το αποφασίσει με τη ψήφο του ο ελληνικός λαός».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που βάσει των δημοσκοπήσεων έχει και τη μεγαλύτερη απόσταση από την αυτοδυναμία και άρα περισσότερο συμφέρον να μην «κάψει» από τώρα κάθε πιθανό σενάριο, κράτησε σχετικά χαμηλούς τόνους απέναντι στους όρους Ανδρουλάκη.

«Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ θέλει ένα ισχυρό ποσοστό για να υποδείξει εκείνος τον πρωθυπουργό και να επιχειρήσει να διαμορφώσει προϋποθέσεις κυβέρνησης. Το πρώτο σε σχέση με αυτές τις δηλώσεις έχει να κάνει με το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν διαχωρίζει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, αφού λέει ότι θα μπορούσε να συγκυβερνήσει είτε με το ένα είτε με το άλλο κόμμα.

Άρα λοιπόν, αναρωτιέται κανείς πώς θα ήταν δυνατό να εφαρμοστεί ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα το οποίο ευαγγελίζεται ότι έχει ο κύριος Ανδρουλάκης με συγκυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία. Αυτά είναι λόγια κενά περιεχομένου» ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος στο OPEN σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.




Την κατάσταση δυναμίτισαν έτι περαιτέρω οι σαφείς αποστάσεις που πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τους όρους Ανδρουλάκη: «Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα -για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες» είπε στον Σκάι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας τη αιχμηρή απάντηση στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη.
«Είναι πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον ‘Ακη Σκέρτσο», ήταν το δηλητηριώδες σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: