Επιτέλους, ο Μαργαρίτης Σχοινάς απολογήθηκε για το fake news: Δεν τάχθηκε, λέει, ποτέ εναντίον του Νίκου Χριστοδουλίδη στις κυπριακές εκλογές

Ο Έλληνας Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς με τον δημοσιογράφο του Alpha, Νικόλα Ζαννέτο. Φωτογραφία via Aplha TV




Αυτονόητη χαρακτηρίζει την εμπλοκή της Ευρωπαικής `Ενωσης, σε μια νέα διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μίλησε αποκλειστικά στον Alpha της Κύπρου, και τον απεσταλμένο του στις Βρυξέλλες, Νικόλα Ζαννέττο.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, εντοπίζει πλειάδα προσωπικοτήτων από την Ευρωπαική Ένωση, που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ρόλο απεσταλμένου στο Κυπριακό.

Διευκρινίζοντας την ίδια ώρα, πως ουδέποτε τάχθηκε εναντίον της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές εκλογές, με αφορμή αναφορές του στο δέκατο τέταρτο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τότε, απευθυνόμενος στον Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε πει τα εξής:

Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος Κομισιόν 9/5/2022
Φίλε Αβέρωφ δεν θα αφήσουμε τη Ρωσία να παίξει παιχνίδια στην προεδρική εκλογή της Κύπρου, θα μείνει ευρωπαϊκή και δυτική. Και εσύ θα είσαι ο φορέας αυτής της μεγάλης προσπάθειας και εμείς θα είμαστε δίπλα σου.

Όσοι παρερμήνευσαν τις δηλώσεις μου, καλό θα ήταν να είχαν απευθυνθεί σε μένα, για να το ξεκαθάριζα, κατέληξε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, απολογούμενος για το fake news, που άφηνε να εννοηθεί ότι η αυταρχική Ρωσία θα επιχειρούσε να ελέγξει τις προεδρικές εκλογές της Κύπρου και να εκλέξει δήθεν φιλορώσο Πρόεδρο στην Κύπρο, υποστηρικτή του αυταρχικού Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δείτε τη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Σχοινάς στον Νικόλα Ζαννέττο:

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: