Εκατοντάδες Αμερικανοί και ομογενείς τίμησαν την 25η Μαρτίου σε εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

FILE PHOTO: Η Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Στο κέντρο η κ. Έρικα Όλσον. Φωτογραφία Ελληνική Πρεσβεία




Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η δεξίωση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον για τον εορτασμό της εθνικής επετείου έναρξης της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, που “πλημμύρισε”από κόσμο, Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς..

Εκτός από την Πρέσβη της Ελλάδος κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βοηθός Υπουργός για θέματα Ενεργειακών Πόρων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην πρέσβης στην Αθήνα,  κ. Geoffrey Pyatt και η αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός τη Νότια Ευρώπη και τον Καύκασο κα Erika Olson.

Οι ομιλητές, μεταξύ άλλων, τόνισαν το υψηλό επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και τη σημασία της Πατρίδας μας ως ενός αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου στην περιοχή της ΝοτιοανατολικήςΜεσογείου και ευρύτερα.

Μεταξύ των πλέον των 500 παρευρισκόμενων ήταν οι συμπρόεδροι του Hellenic Caucus της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ.κ. Bilirakis και Pappas, πολυάριθμοι εκπρόσωποι των ξένων διπλωματικών αποστολών στην Ουάσιγκτον, μεταξύ αυτών, ο Πρέσβης της Κύπρου, κ. Μάριος Λυσιώτης και η Πρέσβης της Ουκρανίας κα Oksana Markarova.

Επίσης, εκπρόσωποι της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις ΗΠΑ και άλλων δογμάτων, εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων και μέλη της ομογένειας, δημοσιογράφοι ελληνικών και διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου και δεξαμενών σκέψης.

Η Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου με τον βουλευτή Κρις Πάππας. Φωτογραφία Ελληνική Πρεσβεία
Η Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου έχοντας αριστερά τον κ. Τζέφρι Πάιατ και δεξιά την κ. Έρικα Όλσον. Φωτογραφία Ελληνική Πρεσβεία
Η Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου. Στο βήμα η κ. Έρικα Όλσον. Φωτογραφία Ελληνική Πρεσβεία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: