Εφοδοι σε μεγάλες Γαλλικές τράπεζες από την οικονομική εισαγγελία: Ερευνάται ξέπλυμα και φορολογική απάτη για πληρωμές μερισμάτων

FILE PHOTO A general view on the headquarters of the French bank Societe General in La Defense financial district in Puteaux, in the suburbs of Paris, France, EPA/TERESA SUAREZ




Εφοδοι των αρχών στα γραφεία πολλών μεγάλων τραπεζών στο Παρίσι την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένων των BNP Paribas, Société Générale, HSBC, Exane και Natixis

Αυτές είναι οι πρώτες γαλλικές επιδρομές που συνδέονται με το λεγόμενο σκάνδαλο φοροδιαφυγής , +CumCum+«, αναφέρουν οι Financial Times,.

Οι επιδρομές συνδέονταν με πέντε προκαταρκτικές έρευνες που ξεκίνησαν το 2021 για φερόμενες κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και φορολογική απάτη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οικονομική εισαγγελία της Γαλλίας.

Το σκάνδαλο ,το οποίο οδήγησε σε επιδρομές και έρευνες στη Γερμανία, επικεντρώνεται γύρω από υποψίες για  φοροδιαφυγή και το δόλιο σχέδιο για τις πληρωμές μερισμάτων.

Το Bloomberg αναφέρει ότι οι γαλλικές τράπεζες αντιμετωπίζουν συλλογικά πρόστιμα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (880 εκατ. £) ως μέρος της έρευνας για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος που σχετίζεται με πληρωμές μερισμάτων.

Επιχείρηση πρωτοφανούς κλίμακας 

Σε δημοσίευμα της η Le Figaro αναφέρει ότι σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει το θέμα, είναι μια επιχείρηση πρωτοφανούς κλίμακας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στο Παρίσι και στο La Défense (Hauts-de-Seine), από 16 ερευνητές από την Αρχή για το ξέπλυμα, 150 μέλη από την Οικονομική Εισαγγελία (SEJF), καθώς και έξι Γερμανοί εισαγγελείς από την εισαγγελία της Κολωνίας.

Σε ένα δελτίο τύπου, η Αρχή για το Ξέπλυμα επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες  ότι πέντε τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που βρίσκονται στο Παρίσι και τη La Défense αποτελούν στόχο αυτών των επιχειρήσεων. Πρόκειται για τις BNP Paribas, Exane (διαχειριστής κεφαλαίων, θυγατρική της BNP), Société Générale, Natixis και HSBC, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Τα δύο πρώτα ιδρύματα αποτελούν αντικείμενο ερευνών για αναφορές από την εφορία για βαριά φοροδιαφυγή και ξέπλυμα  Οι άλλοι τρεις βρίσκονται ακόμη υπό έρευνα. Όλες αυτές οι έρευνες ξεκίνησαν στα μέσα Δεκεμβρίου 2021

Εκπρόσωπος της Société Générale επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι από το πρωί της Τρίτης βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα στα κεντρικά γραφεία της, χωρίς να γνωρίζει ποιος ήταν ο σκοπός. Οι άλλες τράπεζες δεν απάντησαν.

 

Με πληροφορίες από lefigaro.fr και theguardian.com  
Ελλάδα Αθήνα 

Σταθερότητα και επενδυτική βαθμίδα προβλέπουν οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης-Το βαρίδι του χρέους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: