Αιφνιδιαστικά στο Λονδίνο ο πρίγκηπας Χάρι: Στη δίκη κατά της Daily Mail για παράνομες παρακολουθήσεις [videos]

Στιγμιότυπο από την άφιξη του πρίγκηπα Χάρι στο Βασιλικό Δικαστήριο στο Λονδίνο για την δίκη κατά της Daily Mail. Screenshot via YouTube, SkyNews




Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας έφτασε αιφνιδιαστικά στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου για να συμμετάσχει σε ακρόαση στην αξίωσή του κατά της Associated Newspapers Limited για καταγγελίες για παράνομη συλλογή πληροφοριών.

Ο Δούκας του Σάσεξ πέρυσι προσχώρησε σε μια ομάδα υψηλών προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του τραγουδιστή Έλτον Τζον, σε νομικές ενέργειες κατά του εκδότη της Daily Mail, της Mail on Sunday και της Mail Online.

Η μήνυση κατηγορεί την Associated Newspapers Limited (ANL) ότι εμπλέκεται σε διάφορα μέσα εγκληματικής δραστηριότητας για τη λήψη πληροφοριών για πρόσωπα υψηλού προφίλ όλα αυτά τα χρόνια.

O τραγουδιστής Sir Elton John και οι ηθοποιοί Sadie Frost και Liz Hurley είναι μεταξύ των ατόμων που καταγγέλλουν παράνομη συλλογή πληροφοριών, και μαζί με τους David Furnish και Doreen Lawrence αποτελούν τους υπόλοιπους ενάγοντες.

  • Ισχυρίζονται ότι έπεσαν «θύματα απεχθούς εγκληματικής δραστηριότητας και κατάφωρων παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής», σύμφωνα με δήλωση των εκπροσώπων τους τότε.

Η ομάδα κατηγόρησε την ANL ότι προσέλαβε ιδιωτικούς ερευνητές για να προβούν σε παράνομες πράξεις, όπως η τοποθέτηση συσκευών ακρόασης σε σπίτια και αυτοκίνητα και η παρακολούθηση και καταγραφή ιδιωτικών κλήσεων.

  • Ισχυρίζεται επίσης ότι ο εκδότης  πλήρωνε διεφθαρμένους αστυνομικούς για να λάβει εμπιστευτικές πληροφορίες, εμπλέκονταν σε πλαστοπροσωπία και εξαπάτηση για να αποκτήσει ιατρικά αρχεία και χακάριζε τραπεζικούς λογαριασμούς και οικονομικές συναλλαγές με «παράνομα μέσα και χειραγώγηση».

Η σημερινή συνεδρίαση  είναι η έναρξη μιας τετραήμερης προκαταρκτικής ακρόασης στο Βασιλικό Δικαστήριο του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της οποίας η ANL αναμένεται να προσπαθήσει να απορρίψει την υπόθεση.

Ο εκδότης απέρριψε τους ισχυρισμούς ως «παράλογες συκοφαντίες» και χαρακτήρισε τη μήνυση ως «προσχεδιασμένη και ενορχηστρωμένη απόπειρα να σύρουν τις εφημερίδες [Daily Mail, Mail on Sunday, Mail online] στο σκάνδαλο της υποκλοπής τηλεφωνημάτων », σύμφωνα με την PA Media.

Ένας εκπρόσωπος του ANL πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί ήταν «αβάσιμοι και άκρως δυσφημιστικοί , που δεν βασίζονται σε κανένα αξιόπιστο στοιχείο», αναφέρει η PA.

Η εμφάνιση του δούκα του Σάσεξ σήμερα στο Λονδίνο  είναι η πρώτη του επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο.

Η αιφνιδιαστική επιστροφή του έρχεται σχεδόν τρεις μήνες αφότου δημοσιοποίησε την ταραγμένη σχέση του με τον πατέρα του τον Βασιλιά Κάρολο και τον αδελφό του τον Πρίγκιπα της Ουαλίας στην αμφιλεγόμενη αυτοβιογραφία του “Spare” .

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ κυκλοφόρησαν επίσης ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix τον Δεκέμβριο, με τίτλο”Harry & Meghan”.

Με πληροφορίες από CNN, BBC

Επίθεση με καλάσνικοφ στον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της Αλβανίας: Ένας νεκρός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: