Δημοσκοπήσεις Pulse-Metron: Απώλειες για τη ΝΔ μετά την τραγωδία των Τεμπών, μηδενικά κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ [videos]

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ




Απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της Pulse και του Σκάι, στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά σταθερά την πρωτιά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για το αξίωμααλλά με 35 μονάδες έναντι 38 στην προηγούμενη δημοσκόπηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να παραμένει σταθερός στο 27%, χωρίς να καταγράφει άνοδο, αλλά ούτε και απώλειες.

Η ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) με 4 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ είναι πρώτη με ποσοστό 30%, έναντι 26% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με 10%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4, το ΜεΡΑ25 με 3,5%, η Εθνική Δημιουργία με 1%, το Εθνικό Κόμμα Ελληνες με 3,5%, ενώ στο 13% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.




Στη δημοσκόπηση της Pulse, η κοινή γνώμη (ένας στους δύο Έλληνες) φαίνεται να αποδίδει διοαχρονικά στις κυβερνήσεις την ευθύνη για την κατάσταση των σιδηροδρόμων.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis  για το «MEGΑ», (διενεργήθηκε μεταξύ 7 και 13 Μαρτίου σε 1.201 άτομα) η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 26,3%, χάνοντας περίπου 4 μονάδες σε σύγκριση με την έρευνα του Φεβρουαρίου (ήταν στο 30,2%).

Η ίδια έρευνα, ωστόσο, έρχεται να δείξει και την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί αυτές τις απώλειες της ΝΔ. Το αντίθετο, μάλιστα, χάνει και αυτό μονάδες σε μια προφανή απαξίωση των κομμάτων που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 20,5%, από 22,5% τον Φεβρουάριο, χάνει δηλαδή 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Η διαφορά των δύο βρίσκεται στις 5,8 μονάδες

Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 9,2%, από 10% στην περασμένη έρευνα, επομένως και το τρίτο κόμμα χάνει ποσοστά, σε μια έκφραση αποδοκιμασίας γενικότερα του πολιτικού συστήματος.




Το ΚΚΕ με 5,9% και σταθερά ποσοστά, ακολουθεί στην έρευνα ενώ στο 4%, από 2,9% πριν από ένα μήνα, βρίσκεται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Αυξημένα ποσοστά και για το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, στο 3,5% από 2,9%.

Διπλασιασμό ποσοστών, από 1,8% στο 3,6% δίνει η έρευνα στο ακροδεξιό κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες – Εθνικό κόμμα». Τέλος η έρευνα μετρά με ποσοστό 1% και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συνάντηση Μητοστάκη – Χατζηδάκη αύριο στο Μαξίμου: Ανακοίνωση για κατώτατο μισθό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: