Δεν χωρούσε ένας Γιάννης Αντετοκούνμπο στη δεξίωση του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου; Οι οργανωτές να αφήσουν τα μασκαραλίκια (video)

epa10549636 US President Joe Biden crosses himself at a reception celebrating Greek Independence Day in the East Room at the White House in Washington, DC, USA, on 29 March 2023. Greece celebrates its Independence Day on 25 March. EPA, Yuri Gripas ,POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Η εκδήλωση του Λευκού Οίκου για να τιμηθεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 ήταν και φέτος εντυπωσιακή. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκλεψε την παράσταση με τα εξαιρετικά του λόγια.

Ύμνησε την Ελλάδα, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα. Και γι’ αυτό πρέπει να τον ευχαριστήσουμε από καρδιάς. Ήταν εξαιρετικός και μίλησε με περισσό πάθος για τους επαναστάτες που ελευθέρωσαν την Ελλάδα από τον οθωμανικό ζυγό.

Πλήθος Ελληνοαμερικανών και ολίγων επισκεπτών από την Ελλάδα, κατέκλυσαν το περίφημο East Room του Λευκού Οίκου που «πλημμύρισε» από καλή ελληνική μουσική και τις ελληνικές φωνές να φτάνουν μέχρι τους κήπους της προεδρικής κατοικίας.

Στα συν της ημέρας ήταν και η ευχάριστη παρουσία της Ρίτας Γουίλσον και του συζύγου της, Τομ Χανκς. Υπερήφανη Ελληνίδα δήλωσε η καλή ηθοποιός, που γεννήθηκε από Ελληνίδα μητέρα και Έλληνα πατέρα, που μεγάλωσε στη Βουλγαρία.

Προφανώς παιδί Ελλήνων προσφύγων. Η παρουσία της Ρίτας και του συζύγου της, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη σε μία διαφορετική εκδήλωση, που είχε καταντήσει πανηγύρι.

  • Οι προσκεκλημένοι επιλέγονταν πάντα με χαμηλού επιπέδου κριτήρια. Οι φίλοι των φίλων, ο κύκλος των πλουσίων που θυμούνται την Ελλάδα, κάθε χρόνο τον Μάρτιο, επειδή εξασφαλίζουν το πολυπόθητο εισιτήριο με κριτήριο τη σχέση τους με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Ενώ έπρεπε να επιλέγονται οι άριστοι της Ομογένειας και της Ελλάδας.

Επιστήμονες -και έχουμε πολλούς- Ολυμπιονίκες, μεγάλοι αθλητές όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο(*) και τα αδέλφια του, που έπρεπε να προσκαλεστούν με τη μητέρα τους. Είναι πιο Έλληνες από τους Έλληνες. Μόνο οι ψεκασμένοι ακροδεξιοί είναι στραβοί και δεν βλέπουν την πραγματικότητα.

Έχουμε φοβερούς γιατρούς, ερευνητές ολκής, που δεν τους γνωρίζει κανείς επειδή είναι ταπεινοί και ασχολούνται με την επιστήμη τους για να βοηθούν τους συνανθρώπους τους. Προέδρους και Καθηγητές Πανεπιστημίων, χολιγουντιανούς ηθοποιούς που αγαπούν την Ελλάδα και νοιάζονται γι’ αυτήν και τους Έλληνες πολίτες.

Με λίγα λόγια, αυτό που λέω, είναι ότι μία τέτοια εκδήλωση στο Λευκό Οίκο, η Ελλάδα και η Ομογένεια πρέπει να παρουσιάζει τους άριστους των αρίστων.

Ευτυχώς φέτος δεν προσκαλέστηκε ο θίασος από την Ελλάδα, με θλιβερό πάντα πρωταγωνιστή τον Πατούλη, που «πρόσβαλε» την εκδήλωση με τη συμπεριφορά του. Προσκαλέστηκαν ελάχιστοι και καλοί, σπουδαίοι και σεμνοί, που ζήτησαν να μην αναφέρουμε τα ονόματά τους. Και αυτό τους τιμά…

Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω: ΠΡΕΠΕΙ να καθιερωθεί να έρχεται στην Ουάσιγκτον ο εκάστοτε Πρωθυπουργός ο οποίος θα ηγείται της «ελληνικής ομάδας» των αρίστων: Επιστήμονες, καλλιτέχνες, αθλητές και επιχειρηματίες. Οι καλύτεροι των καλύτερων.

  • Και μετά την εκδήλωση στο Λευκό Οίκο να ακολουθεί μία μεγάλη ελληνική εορτή, με προσκεκλημένους τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της Ουάσιγκτον, όπου θα τιμούνται Έλληνες και φιλέλληνες για την προσφορά τους στην Ελλάδα και στο λαό της.

Στη φετινή εκδήλωση είχαμε και πολλά καλά: Πρώτα απ’ όλα δεν είδαμε το άθλιο πανηγύρι των περασμένων ετών. Οι προσκεκλημένοι ήταν καλύτερα επιλεγμένοι από άλλες χρονιές, αν και η ιστοσελίδα μας έλαβε πολλά παράπονα από σημαντικούς ανθρώπους που παραγκωνίστηκαν και συγγενείς και φίλους.

Δεν αξίζει να κάνω αναφορές σε ονόματα. Γνωρίζουν (οι οργανωτές) και γνωρίζουμε. Ελπίζω ότι του χρόνου θα πλειοψηφήσουν οι σημαντικοί Έλληνες από τους ασήμαντους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Η εκδήλωση του Λευκού Οίκου δεν πρέπει να «καπελώνεται» από την Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αμερικής. Οι παπάδες πρέπει να αποσυρθούν στις εκκλησιές τους. Είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο χειροκρότημα  έλαβαν επάξια ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζόρτζ Τσούνης; Όχι βέβαια. Οι Ελληνοαμερικανοί βαρέθηκαν τις παρεμβάσεις των παπάδων στα εθνικά θέματα. Είναι πάντα απέναντι… Σκέφτομαι τι θα κάναμε αν ο Τάσος Ζαμπάς δεν έφερνε στην Ομογένεια τον φιλέλληνα γερουσιαστή…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Η δημοσιογραφική παρουσία της Ουάσιγκτον έλαμψε. Η Λένα Αργύρη της ΕΡΤ και η Νίκη Γεωργάτου της Hellas Journal ήταν επίσημες καλεσμένες του Λευκού Οίκου. Ο Πέτρος Κασφίκης του ΑΠΕ και του MEGA και εγώ είμασταν στο pool του Λευκού Οίκου που συνόδευε τον Πρόεδρο Μπάιντεν στην εκδήλωση. Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙΙ: Στην ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν δεν αντιπροσωπεύθηκαν οι δυνάμεις που παλεύουν μέρα και νύχτα για την Ελλάδα και την Κύπρο, για όλα τα ανοικτά εθνικά θέματα. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ. Θυμίζω ότι η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε από τον Άντριου Άθενς, τον Φίλιπ Κρίστοφερ και άλλους για να θυμίζει η Ομογένεια στον εκάστοτε Πρόεδρο της Αμερικής τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις τους. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν μπορεί να μιλήσει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τα εθνικά θέματα, διότι κωλύεται λόγω των τουρκικών απειλών εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Είναι δεμένος χειροπόδαρα… 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έπαιξε χθες εναντίον των Indiana Pacers και κέρδισε φυσικά (149-136). Αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν έπρεπε να αντιπροσωπευθεί η οικογένεια του.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Αμερική δεν θα δεχθεί τον εκβιασμό της Τουρκίας για σύνδεση των F-16 με τη Σουηδία: Αλλά προκαλεί θυμό ότι στην Ουάσιγκτον φοβούνται τον Ερντογάν (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: