Ασταμάτητες οι ροές μεταναστών στην Ιταλία- Αλλοι 650 όλοι άνδρες με αλιευτικό 30 μέτρα από τη Λιβύη

FILE PHOTO: Hundreds of immigrants queue to obtain residence permits at the Immigration Office of the Questura (Police headquarters) in Naples, southern Italy. EPA, CIRO FUSCO




Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 650 άτομα έφθασαν μέσα στο λιμάνι της Roccella Ionica με ένα αλιευτικό μήκους 30 μέτρων που ξεκίνησε από τη Λιβύη, διαφεύγοντας κάθε έλεγχο.

Οι μετανάστες της τελευταίας απόβασης στο Locride, όλοι άνδρες, προέρχονται από τη Συρία, το Πακιστάν, την Αίγυπτο και το Μπαγκλαντές και ταξίδεψαν για περίπου 5 ημέρες πριν εισέλθουν στο λιμάνι και προσκρούσουν σε άλλο σκάφος που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενη άφιξη.

Οι πρόσφυγες, οι οποίοι φέρεται να είναι όλοι καλά στην υγεία τους, έχουν φιλοξενηθεί αυτή τη στιγμή σε έναν από τους χώρους του λιμανιού κοντά στην κατασκευή που φιλοξενεί προσωρινά άλλα άτομα που έφτασαν με τις αποβάσεις των τελευταίων ημερών.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, στο περιθώριο συνάντησης στην Τεργέστη. «Αν υπάρχουν δηλώσεις του Λιμενικού και όχι του Πολεμικού Ναυτικού, που είναι το καμάρι της πολιτείας, που παραπονούνται ότι παρεμποδίζεται το έργο, πρέπει να ληφθούν υπόψη. Το πρόβλημα όμως είναι οι διακινητές και οι λαθρέμποροι, όχι οι άλλοι». Όχι οι ΜΚΟ; «Αν οι ΜΚΟ περιπλέκουν το έργο των ναυτικών μας, σίγουρα προκύπτει το πρόβλημα». “Σίγουρα – πρόσθεσε – η μετανάστευση δεν μπορεί να ρυθμιστεί από ιδιωτικούς φορείς που χρηματοδοτούνται από ξένες χώρες. Αυτό είναι σίγουρο”.

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Το ευρωπαϊκό δικαστήριο εξετάζει για πρώτη φορά προσφυγές εναντίον κρατών που κατηγορούνται για “κλιματική αδράνεια”

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: