Αποτάχθηκε από την Ισραηλινή Αεροπορία έφεδρος αξιωματικός: Τιμωρία – παραδειγματισμό για τους “στασιαστές” των ενόπλων δυνάμεων

epa10511180 Police blocks protesters during a rally against the government justice system reform plan in Tel Aviv, Israel 09 March 2023. The protest leaders announced a national day of resistance with demonstrations and roadblocks all over the country against the controversial judicial reform plans to weaken the authority of the supreme court, proposed by the government of Prime Minister Benjamin Netanyahu. EPA/ABIR SULTAN




Η ισραηλινή αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι απέταξε έναν έφεδρο αξιωματικό στην πρώτη τιμωρητική απάντηση του στρατού στις διαμαρτυρίες εντός της τάξης των ενόπλων δυνάμεων απέναντι στη δικαστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση και έχει προκαλέσει ογκώδεις διαδηλώσεις στη χώρα.

  • Ο σμήναρχος «συμπεριφέρθηκε κατά παράβαση των οδηγιών του διοικητή του σώματος, με τρόπο ανάρμοστο για τον βαθμό του και το πόστο του», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Δεν αναφέρει λεπτομερώς το όνομά του ή τις παραβάσεις.

  • Τριάντα επτά έφεδροι πιλότοι και πλοηγοί μιας μοίρας F-15 δήλωσαν την Κυριακή ότι θα παραλείψουν μια ημέρα εκπαίδευσης για να «αφιερώσουμε τον χρόνο μας στον διάλογο και τον προβληματισμό για χάρη της δημοκρατίας και της εθνικής ενότητας».

Ο ακροδεξιός συνασπισμός του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σχεδιάζει αλλαγές στο δικαστικό σώμα που θα περιλαμβάνουν τον περιορισμό των εξουσιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ο Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι αυτό θα αποκαταστήσει την ισορροπία μεταξύ των εξουσιών, αλλά οι επικριτές θεωρούν τη μεταρρύθμιση ως μια προσπάθεια να καταργηθεί η δικαστική ανεξαρτησία.

  • Η διαμαρτυρία στις τάξεις του στρατού τάραξε τους Ισραηλινούς, οι οποίοι βλέπουν τον στρατό τους ως ένα χωνευτήρι που πρέπει να κρατηθεί μακριά από την πολιτική.

Πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας στις εφεδρείες συμμετέχουν στην εκπαίδευση ως εθελοντές, χωρίς νομική υποχρέωση να συμμετάσχουν.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Στασίασαν πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ισραήλ: Διαμαρτυρία για την “ανησυχητική μεταρρύθμιση” στη Δικαιοσύνη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: