Ανεξέλεγκτη η σχολική βία: Κορίτσια έστησαν καρτέρι, ξυλοκόπησαν συμμαθήτριά τους και ανέβασαν το βίντεο στο TikTok

Συμπλοκή κοριτσιών σε σχολικό χώρο. Photo screenshot via ert




Ολοένα και περισσότερα περιστατικά εφηβικής βίας βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Ο εκφοβισμός και η βία στα σχολεία είναι πλέον ανεξέλεγκτα με τους γονείς να αγωνιούν καθημερινά για την σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών τους.

Πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας, απέστειλε εγκύκλιο με στόχο να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών.

Τελευταίο περιστατικό σχολικής βίας είναι αυτό που σημειώθηκε σε σχολείο του Ευόσμου Θεσσαλονίκης όταν παρέα κοριτσιών τραμπούκισε και ξυλοκόπησε συμμαθήτρια.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την καταγγελία, οι μαθήτριες έστησαν καρτέρι στην συνομήλική τους και την ξυλοφόρτωσαν, με μία εξ αυτών να τραβά και βίντεο με το κινητό της τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, η παρέα των νεαρών ανέβασε το βίντεο στο TikTok για να επιδείξουν τα «κατορθώματά» τους και να διαπομπεύσουν το κορίτσι.




Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι γονείς της κοπέλας έχουν προχωρήσει σε καταγγελία τόσο στις Αρχές όσο και στους αρμοδίους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ανέφεραν πως αυτή ήταν η πολλοστή φορά που το παιδί τους δέχεται μπούλινγκ.

Στο βίντεο, φαίνεται μία εξ αυτών, να τραβάει από τα μαλλιά το θύμα, να το πετάει κάτω και να συνεχίζει να την διαπομπεύει. Τα κορίτσια φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου.

Οπως είπαν οι γονείς της μαθήτριας, άλλες φορές της είχαν βάλει σκουπίδια στην τσάντα, είχαν αποπειραθεί να της κάψουν τα μαλλιά, ενώ την έχουν ξαναχτυπήσει κι άλλες φορές.

«Της έστησαν καρτέρι, την τράβηξαν από μία πιτσαρία, την πήγαν πίσω από το δημαρχείο Ευόσμου και μια κοπέλα την χτύπησε στο κεφάλι και το ανέβασε στο tik tok», δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο συνήγορος της οικογένειας της κοπέλας, Αθανάσιος Χατζάκος.

Πηγή: ert tv

Φύσηξε… προβλήματα ο Βαρδάρης: Πτώσεις δένδρων, στους 6 βαθμούς Κελσίου η  θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: