190 χώρες χαιρετίζουν τη Γη και σβήνουν τα φώτα σε μνημεία-Σήμερα και η “επίσκεψη” του αστεροειδούς 2023 DZ2 [video]

A night view of Malaysia’s landmark Petronas Twin Towers with lights on after switching them off for an hour to mark Earth Hour in Kuala Lumpur, Malaysia, 25 March 2023. Earth Hour is a WWF campaign to encourage businesses, communities and individuals to take the simple steps needed to cut their emissions by switching off the lights for an hour to highlight the need to cut greenhouse gases behind global warming. EPA/FAZRY ISMAIL




Εικόνες με τα μνημεία και τα αξιοθέατα που σκοτεινιάζουν από τις 20.30 ανά τον κόσμο περιλαμβάνει η «Ωρα της Γης» ενώ την ίδια περίπου ώρα τα αστρονομικά όργανα θα φωτίζουν τον αστεροειδή 2023 DZ2, που περνάει ξυστά, σε απόσταση δηλαδή 173 χιλιομέτρων από το οικοσύστημά μας δίνοντας την ευκαιρία για μετρήσεις σε ένα ουράνιο σώμα που ξεπερνάει σε μέγεθος το «Big Ben»

.Αν και ο αστεροειδής ανήκει στην κατηγορία των «δολοφόνων πόλεων», επειδή ένας το 1908 προκάλεσε καταστροφές στη Σιβηρία λόγω του ωστικού κύματος, η πορεία του συγκεκριμένου δεν αναμένεται να έχει τίποτα το καταστροφικό.

Στο μεταξύ, πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες συμμετέχουν για 16η χρονιά στην «Ώρα της Γης» που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για το περιβάλλον. Για 60 λεπτά αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη μένουν στο σκοτάδι στρέφοντας συμβολικά τους προβολείς στον διπλό κίνδυνο της φθοράς της φύσης και της κλιματικής αλλαγής.

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης στη συζήτηση που διεξάγεται αυτή την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη θέσπιση ενός νέου κανονισμού αναφορικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής και οικολογικής κρίσης.

Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως ο πληθυσμός της άγριας ζωής έχει μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα.

Η φετινή «Ώρα της Γης» έρχεται αμέσως μετά την ιστορική συμφωνία της 15ης Διάσκεψης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (COP15), που επετεύχθη στο Μόντρεαλ του Καναδά τον Δεκέμβριο του 2022, για ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο για τη βιοποικιλότητα έως το 2030. Τα επόμενα επτά χρόνια είναι επομένως κρίσιμα, για να διασφαλίσουμε ότι στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας θα μπορούμε να μιλάμε για έναν βιώσιμο πλανήτη, όπου έχει επιτευχθεί η αναστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας και η αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης.

Εσβησαν τα φώτα σε Ελληνικά μνημεία 

Θερμή ήταν για ακόμα μια χρονιά και η ανταπόκριση στην Ελλάδα για συμμετοχή στην «Ώρα της Γης».

Δεκάδες φορείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του WWF Ελλάς να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό η οργάνωση, στην πρωτοβουλία συμμετείχαν φέτος, μεταξύ άλλων, η Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, ο ναός του Ηφαίστου, το μνημείο του Φιλοπάππου, ο Λευκός Πύργος, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό Στάδιο), το Κάστρο Άμφισσας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και δεκάδες δήμοι της χώρας.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Πιο κοντά στο πιάτο το κοτόπουλο εργαστηρίου: Εγκρίθηκε για ανθρώπινη κατανάλωση στις ΗΠΑ και 2ο υποκατάστατο φτιαγμένο από ζωικά κύτταρα [videos]

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: