Βραζιλία: Σκοτώθηκε όταν το περίστροφό του εκπυρσοκρότησε μέσα σε αίθουσα μαγνητικού τομογράφου

Photo by MART PRODUCTION via Pexels




Ένας Βραζιλιάνος έχασε τη ζωή του όταν κρυμμένο περίστροφο που έφερε πάνω του εκπυρσοκρότησε κοντά σε μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας, πυροβολώντας τον θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα.

Ο 40χρονος δικηγόρος και ένθερμος υποστηρικτής της οπλοκατοχής φέρεται να είχε πάνω του το όπλο παρά τα πάγια προφορικά και γραπτά αιτήματα να αφαιρεθούν όλα τα μεταλλικά αντικείμενα πριν συνοδεύσει τη μητέρα του στην αίθουσα της μαγνητικής.

Ο Leandro Mathias de Novaes πήγε τη μητέρα του στο Laboratorio Cura στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας για μαγνητική τομογραφία στις 16 Ιανουαρίου.

Το κλινικό προσωπικό έδωσε τις οδηγίες τόσο στον ίδιο όσο και στη μητέρα του να αφήσουν όλα τα μεταλλικά αντικείμενα έξω από την αίθουσα σάρωσης.

«Τόσο ο ασθενής όσο και η συνοδευόμενη έλαβαν τις κατάλληλες οδηγίες σχετικά με τις διαδικασίες πρόσβασης στην αίθουσα εξέτασης και προειδοποίησαν για την απομάκρυνση όλων των μεταλλικών αντικειμένων». δήλωσε εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου στην εφημερίδα Telegraph.

Ο λόγος της οδηγίας αυτής είναι απλός. Για να απεικονίσει ένα σώμα μια μαγνητική τομογραφία χρησιμοποιεί από 1,5 έως 3,0 tesla μαγνητισμού για να αναγκάσει τα πρωτόνια σε μόρια νερού να δείχνουν περίπου την ίδια κατεύθυνση.

Ένα φρικτό ατύχημα το 2001 προκάλεσε θανατηφόρα τραύματα στο κεφάλι σε ένα παιδί όταν μια μαγνητική τομογραφία απομάκρυνε μια μεταλλική δεξαμενή οξυγόνου από την άλλη πλευρά του δωματίου.

Σε περιπτώσεις μικρότερων αντικειμένων, όπως με κοσμήματα για παράδειγμα, το ισχυρό μαγνητικό πεδίο θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ηλεκτρικό ρεύμα στο υλικό που δυνητικά θα εξάγει αρκετή θερμότητα ώστε να προκαλέσει ένα δυσάρεστο τοπικό έγκαυμα.

Το τι ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του ντε Νόβας ίσως να μην γίνει ποτέ γνωστό. Κρυμμένο στη ζώνη της μέσης του, το όπλο εκπυρσοκρότησε όταν ενεργοποιήθηκε το μηχάνημα, προκαλώντας ένα τραύμα που του αφαίρεσε τη ζωή μετά από αρκετές εβδομάδες νοσηλείας στο νοσοκομείο São Luiz Morumbi.

Το αν επρόκειτο για ζήτημα αμέλειας ή το απλώς δεν πίστεψε τις οδηγίες δεν ειναι γνωστό, αλλά το περιστατικό χρησιμεύει ως τραγική υπενθύμιση του γεγονότος ότι μαγνητικές τομογραφίες και μέταλλα απλά δεν πάνε μαζί.

Με πληροφορίες από Scienecealert.gr

Νέο “κυνήγι μαγισσών” στην Τουρκία: 613 διώξεις και 78 συλλήψεις για “προκλητικές αναρτήσεις” για τον σεισμό στα social media

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: