Το κρυφτούλι της Ελβετίας με τη διάτρητη “ουδετερότητα”: Στοπ στη Γερμανία στην αποστολή στην Ουκρανία πυρομαχικών Ελβετικής κατασκευής

FILE PHOTO: ‘Leopard 2 A6’ battle tanks in action during a visit of German Defense Minister Pistorius (not pictured) to German armed forces Bundeswehr soldiers of the tank battalion 203 in Augustdorf, Germany, EPA/FRIEDEMANN VOGEL




Η Ελβετία, η οποία δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ, έχει δύο φορέςαπαγορεύσει στη Γερμανία να στέλνει πυρομαχικά ελβετικής κατασκευής στην Ουκρανία, στο όνομα της ουδετερότητας και της νομοθεσίας της.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε ότι δεν «κατανοεί» την άρνηση της Ελβετίας να παραδώσει ελβετικά πυρομαχικά για τα αντιαεροπορικά τεθωρακισμένα οχήματα Gepard που προμήθευσε η Γερμανία στην Ουκρανία για να αμυνθεί κατά της ρωσικής εισβολής, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

«Ορισμένες χώρες έχουν πυρομαχικά, αλλά διστάζουν για ιστορικούς λόγους να τα παραδώσουν στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, επίσης υπουργός Οικονομίας και Κλίματος, σύμφωνα με αποσπάσματα συνέντευξης που μεταδόθηκε από την εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit.

Εξαντλούνται τα αποθέματα του ΝΑΤΟ

«Είμαστε σε συζητήσεις με την Ελβετία και πρέπει να το πω ξεκάθαρα: δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελβετία δεν διαθέτει πυρομαχικά για το Guepard», είπε. Αυτή η δήλωση έρχεται σε μια στιγμή που οι χώρες του ΝΑΤΟ συναντώνται στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την επιτάχυνση των παραδόσεων όπλων και πυρομαχικών τους στην Ουκρανία.

Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι το Κίεβο χρησιμοποιεί περισσότερα πυρομαχικά από όσα μπορούσε να παράγει η Συμμαχία. «Εξαντλεί τα αποθέματά μας και θέτει υπό πίεση τις αμυντικές μας βιομηχανίες», είπε.

Το Βερολίνο έχει παράσχει περίπου 30 αντιαεροπορικά τεθωρακισμένα οχήματα Gepard και αναμένονται και άλλες παραδόσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας. Αλλά η χώρα αγωνίζεται να αποκτήσει πυρομαχικά για αυτά τα άρματα μάχης που δεν είναι πλέον σε υπηρεσία στη Γερμανία. Έπρεπε να εγκαταλειφθεί μια νορβηγική πίστα καθώς και μια βραζιλιάνικη λύση.

Ο κολοσσός όπλων Rheinmetall ανακοίνωσε αμέσως τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής στη Γερμανία, με την έναρξη παραγωγής αυτών των πυρομαχικών να έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Σκιάχτρα στον αέρα έβγαλε ο Πούτιν: Γιγάντια υπερηχητικά πυρηνικά βομβαρδιστικά πάνω από τη Νορβηγική Θάλασσα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: