Τεράστια πρόταση για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζουν επενδυτές από το Κατάρ

FILE PHOTO: Γενική άποψη του Old Trafford στο Manchester. EPA, ADAM VAUGHAN




Επενδυτές από το Κατάρ, σχεδιάζουν να καταθέσουν μια τεράστια πρόταση για να αγοράσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Το δημοσίευμα περιέγραψε τους επενδυτές ως «μια ομάδα ιδιωτών υψηλής περιουσίας» από το Κατάρ, που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Η εταιρεία του Τζιμ Ράτκλιφ, INEOS, εισήλθε επίσημα στη διαδικασία υποβολής προσφορών για την αγορά του συλλόγου της Premier League τον περασμένο μήνα, αφού οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες του, η οικογένεια Γκλέιζερ, δήλωσαν τον Νοέμβριο ότι είχαν αρχίσει να εξετάζουν επιλογές, όπως νέα επένδυση ή πιθανή πώληση.

Το Bloomberg News, ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η Qatar Sports Investments (QSI), στην οποία ανήκει η Παρί Σεν Ζερμέν, εξέταζε, είτε την ολική εξαγορά, είτε συμμετοχή στο μετοχικό σχήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή της Λίβερπουλ.

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ, απαιτούν την αλλαγή ιδιοκτησίας, με τους Γκλέιζερς να έχουν γίνει στόχος έντονων επικρίσεων. Τον Απρίλιο, χιλιάδες φίλων των «κόκκινων διαβόλων», διαδήλωσαν έξω από το «Old Traford», απαιτώντας από τους Γκλέιζερς «να φύγουν από το σύλλογο».

Το καθαρό χρέος της Γιουνάιτεντ, είχε αυξηθεί στα 515 εκατομμύρια λίρες μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ομάδα, με προπονητή τον Έρικ τεν Χαγκ, είναι τρίτη στο πρωτάθλημα με 42 βαθμούς μετά από 21 αγώνες, τρεις βαθμούς πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά οκτώ μακριά από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, η οποία έχει παίξει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ο μακάβριος απολογισμός σε Τουρκία – Συρία: Άνω των 11.200 οι νεκροί * “Προβοκάτορες”, κατά τον Ερντογάν, όσοι διαμαρτύρονται

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: