Τα F-4 E Phantom AUP θα αργήσουν πολύ να βγουν στη… σύνταξη: Ο «Spooky» δεν είναι ένα τυχαίο όπλο στον αεροπορικό στόλο

Όπως σημειώνεται από στρατιωτικούς κύκλους ότι τα συγκεκριμένα μαχητικά μπορούν να μεταφέρουν φορτίο τεσσάρων πυραύλων αέρος- αέρος, πέραν του οπτικού ορίζοντα, τύπου ΑΙΜ-120 AMRAAM, ίδιου τύπου δηλαδή με αυτούς που φέρει η ραχοκοκαλιά της Πολεμικής αεροπορίας, τα F-16. πηγη: Πολεμική Αεροπορία




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Ο εκσυγχρονισμός της δεκαετίας του 2000 στα F-4 Phantom τα κατέστησε εφάμιλλα σε επίπεδο ηλεκτρονικών των νεότερων εκδόσεων του F-16 (σ.σ. ραντάρ & ηλεκτρονικά cockpit, νέο υπολογιστή αποστολής, μονάδα HAD, χειριστήρια Hotas).

Ταυτόχρονα τ’ αεροπλάνα αυτά κατέστησαν ικανά να φέρουν προηγμένο οπλισμό, αέρος- αέρος και αέρος εδάφους. Δηλαδή κάθε εκσυγχρονισμένο F-4 E Phantom AUP μπορεί να φέρει ευρεία γκάμα κατευθυνόμενων όπλων αέρος εδάφους, συνδυαστικά με προηγμένο ατρακτίδιο σκόπευσης, τύπου Lighting ΙΙ.

Χάρις σ’ αυτά τα στοιχεία ο «γερόλυκος» της 338 Μοίρας «Άρης» έγινε η ιδανική πλατφόρμα για την ανάληψη και εκτέλεση αποστολών υψηλής ακρίβειας!

Οι αποστολές αυτές επεκτείνονται και σε συνεργασίες με επίγειους τερματικούς ελεγκτές καθοδήγησης πυρών JTAC των ειδικών δυνάμεων, χάρις στους οποίους εκτελούνται πλήγματα ακριβείας στο πεδίο της μάχης, για την υποστήριξη των φίλιων δυνάμεων.

Στους ρόλους αυτούς το Phantom διαπρέπει κι έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την αξία του, ως δικινητήριο μαχητικό με μεγάλη μεταφορική ικανότητα οπλικού φορτίου. Είναι χαρακτηριστικό πως οι JTAC στα νησιά έχουν σχεδόν κάθε μέρα συνεργασίες σε μεγάλα ή μικρότερα νησιά αλλά και νησίδες στο Αν. Αιγαίο, με τα Phantom να στέλνουν τ’ αποτελέσματα τους στο αεροπορικό επιχειρησιακό κέντρο, όπου αξιολογούνται ως ιδιαίτερα ακριβή.

Πηγή Πολεμική Αεροπορία

Δεν είναι αμελητέος εναέριος αντίπαλος

Πολύ σημαντικό είναι όπως σημειώνεται από στρατιωτικούς κύκλους ότι τα συγκεκριμένα μαχητικά μπορούν να μεταφέρουν φορτίο τεσσάρων πυραύλων αέρος- αέρος, πέραν του οπτικού ορίζοντα, τύπου ΑΙΜ-120 AMRAAM, ίδιου τύπου δηλαδή με αυτούς που φέρει η ραχοκοκαλιά της Πολεμικής αεροπορίας, τα F-16.

Αυτό το στοιχείο τα καθιστά «θανάσιμες απειλές» σ’ ένα πραγματικό εναέριο πεδίο μάχης με απελευθερωμένους κανόνες εμπλοκής, διότι αν απειληθούν από εχθρικά αεροσκάφη, έχουν την ικανότητα ν’ απαντήσουν επί ίσοις όροις.

Τονίζεται μάλιστα πως ένα ζεύγος Phantom το οποίο έχει λάβει αποστολή κρούσης, μπορεί να παραθέσει τουλάχιστον έξι πυραύλους αέρος- αέρος (σ.σ. την μια θέση πυραύλου την καταλαμβάνει το ατρακτίδιο σκόπευσης) αν σκεφτεί ιπτάμενος εχθρικού αεροσκάφους ν’ απειλήσει κι αυτό δεν είναι διόλου αμελητέο.

Οι «Φαντομάδες» της 338 Μοίρας είναι οι μαχητές που έχουν αναλάβει πολλά χρόνια τώρα ν’ αξιοποιήσουν στο έπακρο τις εξαιρετικά κρίσιμες ικανότητες του αεροσκάφους, πλαισιώνοντας με νεότερους τύπους μαχητικών για να εξασφαλίσουν το μέγιστο επιχειρησιακό αποτέλεσμα για την Πολεμική Αεροπορία.

Με όπλα μακρού πλήγματος…

Το Phantom, ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν, ότι παρά την ηλικία του αποτελεί έναν τύπο μαχητικού που είναι πιστοποιημένος για άφεση όπλων μακρού πλήγματος, αντίστοιχης κατηγορίας με των νεότερων εκδόσεων του F-16.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα άκρως αξιόμαχο τύπο μαχητικού που παρά τα χρόνια που βαραίνουν τις πτέρυγές του, υπέστη κατά γενική ομολογία το καλύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στον τύπου του F-4 Phantom, σε διεθνές μάλιστα επίπεδο. Πόσο δε μάλλον εντός της Συμμαχίας. Και παράλληλα όλα όσα έγιναν προσέφεραν τουλάχιστον ακόμη μια 25ετία ζωής από τότε που ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι «Phantομάδες» της 338 Μοίρας έχουν εντυπωσιάσει συμμάχους κατά τη διάρκεια ασκήσεων, όπως τους αεροπόρους των F-18 Super Hornet, F-15 E USAF και των F-15i των Ισραηλινών. Το Phantom πάντως βρίσκεται στην δύση της επιχειρησιακής του «καριέρας» η οποία προσδιορίζεται στο αεροπορικό επιτελείο από τα μέσα προς τα τέλη της δεκαετίας. «Όσο υπάρχουν ανταλλακτικά και βρίσκουμε απ’ εδώ κι από εκεί, τα Phantom θα συνεχίσουν να πετούν και να υπηρετούν κανονικά», λένε επιτελείς που γνωρίζουν πολύ καλά αν και σε τι υπάρχουν ελλείψεις στη διεθνή αγορά.

Αν δεν είχαν γίνει στο αεροσκάφος οι κινήσεις με τον εκσυγχρονισμό του 2000, δεν θα είχε σήμερα τις επιχειρησιακές αξιώσεις. Και δεν πρέπει να κρίνει ουδείς που δεν γνωρίζει τις πραγματικές επιχειρησιακές ικανότητες , όπως και το γεγονός ότι η συντήρηση των μαχητικών στην αεροπορία γίνεται χωρίς καμία δόση υπερβολής, με τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα. Πάντως αυτό που είναι κοινό μυστικό αφορά τον αντικαταστάτη του Spooky που θα ναι το stealth μαχητικό, 5 ης γενιάς F-35.

Δυστυχώς το «δυσάρεστο» προνόμιο ατυχημάτων σε επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις το έχουν όλες οι αεροπορικές δυνάμεις και ιδίως αυτές που εκπαιδεύονται ή επιχειρούν με υψηλό ρεαλισμό. Αυτό έπρατταν ο Σμηναγός Τσιτλακίδης και ο Υποσμηναγός Τουρούτσικας και αυτή ήταν η μέγιστη θυσία και η παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες αεροπόρους…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ
ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

“Για τον Στάθη και τον Μάριο συνεχίζουμε…”: Η 338η μοίρα Άρης πενθεί αλλά συνεχίζει… Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες απογειώσεις μετά το δυστύχημα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: