Σταθερή η στήριξη της Ελλάδας στην εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας: Συνάντηση ΠτΔ με τον Γεωργιανό ΥΠΕΞ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας Ilia Darchiashvili, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ




Οι σχέσεις φιλίας και σεβασμού, καθώς και η διευρυμένη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας, Ιλία Νταρκιασβίλι (Ilia Darchiashvili), ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα, με γνώμονα πάντα το διεθνές δίκαιο, στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Γεωργίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων της συνόρων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διμερείς σχέσεις θα ενισχυθούν σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κύριος Νταρκιασβίλι ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου για τη σταθερή στήριξη τόσο στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας του, όσο και στην ενταξιακή πορεία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι διμερείς σχέσεις Γεωργίας και Ελλάδας θα αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο στο προσεχές μέλλον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ.Κατσιμεντέ
Ελλάδα Αθήνα 

Ο Μητσοτάκης και ο Δένδιας δίπλα στον Νίκο Χριστοδουλίδη: “Η Ελληνική Κυβέρνηση και η Ελλάδα σύσσωμη βρίσκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: