Συντονισμένες ενέργειες της Άγκυρας για αναγνώριση του ψευδοκράτους: Η Λευκωσία ασχολείται, όμως, με τις προεδρικές εκλογές!

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στο Προεδρικό Μέγαρο. Φωτογραφία via Alpha TV




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Λευκωσία

Κρατική πολιτική της Τουρκίας είναι η αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος, του ψευδοκράτους, που αυτοαποκαλείται «ΤΔΒΚ». Αυτό προκύπτει ευθέως από τις κινήσεις και ενέργειες της Άγκυρας και από τα μηνύματα, τα οποία εκπέμπει καθημερινά η κυβέρνηση Ερντογάν.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ενδιαφέρον έχει τι αναφέρει ο σύμβουλος του εγκάθετου της Τουρκίας, Ερσίν Τατάρ  σε θέματα διεθνών σχέσεων και διπλωματίας και μέλος της διαπραγματευτικής του ομάδας, Χουσεϊν Ισικσάλ.

Μιλώντας στην Kıbrıs TV, ο Ισικσάλ είπε:

  • «Πλέον μιλάμε για μια κρατική πολιτική χωρίς επιστροφή. Το βέλος έφυγε προ πολλού από το τόξο. Η αναγνώριση της ‘’ΤΔΒΚ’’ είναι επίσημη κρατική πολιτική της Τουρκίας.
  • Πάρτε από την απευθείας ξεκάθαρη έκκληση του Προέδρου κ. Έρντογαν, μέχρι τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, τις αποφάσεις της βουλής, τις αποφάσεις των κομμάτων, όταν τα διαβάσουμε όλα μαζί έχουμε πλέον στα χέρια μας πάρα πολλές αποδείξεις.
  • Πλέον δεν είναι κάτι που θα μείνει στα λόγια και έχουμε δει ότι δεν είναι κάτι που θα μείνει στα λόγια με την ένταξή μας ως παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ)». (Μετάφραση Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών- ΓΤΠ)

Είναι σαφές πως αυτή η πολιτική προωθείται σιγά- σιγά, αλλά γίνονται συγκεκριμένα βήματα. Άλλοτε μεγάλα και σε άλλες περιπτώσεις μικρά. Ο στόχος, όμως, που δεν είναι εύκολος, υπάρχουν δυσκολίες, δεν εγκαταλείπεται.

Ο συνεργάτης του Τατάρ, έχει φέρει ως παράδειγμα της προώθησης αυτής της επιδίωξης, την πρόσφατη ένταξη του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ).

Επισημαίνοντας ότι διάβασε λεπτομερώς ολόκληρο το σύνταγμα του ΟΤΚ και πουθενά δεν γράφει ότι «η ΤΔΒΚ εντάχθηκε ως οντότητα», ο Ισικσάλ χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία της τουρκικής διπλωματίας την ένταξη του καθεστώτος στον ΟΤΚ με το «συνταγματικό» του όνομα.

Πρόκειται για μια πολύ αρνητική εξέλιξη, την οποία η Λευκωσία σκοπίμως υποβάθμισε. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται να υποβαθμίσει οποιαδήποτε ενέργεια της κατοχικής δύναμης, η οποία στοχεύει στην εδραίωση των παρανομιών, που διά της ισχύος επέβαλε. Όσες φορές το κάνει, πληρώνει τίμημα. Γίνονται βήματα εδραίωσης των κατοχικών δεδομένων.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν και σύνοδοι της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας, στην οποία το κατοχικό καθεστώς συμμετέχει ως παρατηρητής. Είναι σαφές πως γίνονται παρασκηνιακές ενέργειες από την κατοχική Τουρκία, για να εξασφαλίσει πόντους ενίσχυσης και αναβάθμισης του ψευδοκράτους.

Κι όλα αυτά ενώ στη Λευκωσία ασχολούνται με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές και μόνο.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Σε “ασφυκτικό” κλοιό ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ: Για πρώτη φορά ένα από τα δυο κόμματα φαίνεται ότι θα είναι εκτός δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: