Ρήξη Αναστασιάδη με το κόμμα του: Αποφάσισε να μην παραστεί στη συνεδρίαση του Π.Γ. του ΔΗΣΥ, υποστηρίζει τον Χριστοδουλίδη

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Δεν θα παραστεί στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατιικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να υποστηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλιδη στον δεύτερο γύρο των κυπριακών Προεδρικών Εκλογών.

Όπως επίσης πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη συνεδρίαση, που αναμένεται να είναι πολύωρη, «πολύ πιθανόν να υπάρξει εισήγηση και για «ψήφο κατά βούληση στον β’ γύρο».

Η πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία στο σώμα, ενώ αναμένεται να κατατεθούν και εισηγήσεις υπέρ των υποψηφιοτήτων Νίκου Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Μέχρι πριν από μερικές ώρες ήταν βέβαιο ότι η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, θα διεξαγόταν στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία». Η παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη αναμενόταν να καθορίσει το τοπίο των εξελίξεων, ενόψει της απόφασης για το πώς θα πορευτεί το κόμμα στον Β’ γύρο των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» (Νικολέττα Κουρούσιη ), ο Νίκος Αναστασιάδης, στην τοποθέτηση του, στη σύσκεψη του Προεδρικού Μεγάρου, ανέφερε ότι δεν πρέπει με την απόφαση τους να ανοίξουν τον δρόμο επιστροφής του ΑΚΕΛ στην εξουσία

Στο πλαίσιο, μάλιστα, της συζήτησης, δύο ήταν οι προτάσεις, που απασχόλησαν ως κατευθυντήριες θέσεις για να καταλήξουν στα κομματικά συλλογικά όργανα: Στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη, με διαφορετικές εκφάνσεις. Κατά βούληση και κατά βούληση, που να δείχνει όμως Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στο μεταξύ, μετά τη χθεσινή συνάντηση στην Πινδάρου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επανήλθε σήμερα, «φλερτάροντας» ασφυκτικά τον ΔΗΣΥ, με σχετική επιστολή, που απέστειλε στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, δηλώνοντας έτοιμος να συναντηθεί μαζί του, ακόμη και εντός της ημέρας. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης προτείνει ουσιαστική συμμετοχή του ΔΗΣΥ στην κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, που θα σχηματίσει σε περίπτωση εκλογής του.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου αναμένεται να παρευρεθούν και να τοποθετηθούνπρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος και Υπουργοί, οι οποίοι αναμένεται να πάρουν θέση για τις εξελίξεις.

«Περιμένετε να ακούσετε την τοποθέτησή μου στο Πολιτικό Γραφείο και μετά ευχαριστώς να πω την άποψή μου και σε εσάς», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε σημερινές δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας. «Το καταστατικό προνοεί ότι πρέπει να παρθεί μια απόφαση από το Πολιτικό Γραφείο. Να περιμένετε να αποφασίσουμε σήμερα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα», σημείωσε.

Κρίσιμη συνεδρία του Π.Γ. του ΔΗΣΥ: Σε κρίση το κόμμα της Δεξιάς, άλλοι με τον Χριστοδουλίδη, άλλοι εναντίον του και ο Αναστασιάδης στη μέση!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: