Παραλίγο τραγωδία στον αέρα σε αεροδρόμιο του Texas: Αεροπλάνα έφθασαν μία ανάσα από τη σύγκρουση

Στιγμιότυπο από βίντεο που επεξεργάστηκε η FlightRadar24




Αξιωματούχοι των ΗΠΑ διερευνούν μια παραλίγο σύγκρουση μεταξύ ενός cargo αεροπλάνου της FedEx και μιας επιβατικής πτήσης της Southwest σε αεροδρόμιο του Τέξας το Σάββατο.

Το cargo αεροσκάφος αναγκάστηκε να ματαιώσει την προσγείωσή του καθώς η πτήση Southwest κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες είχε αφεθεί να απογειωθεί από τον ίδιο αεροδιάδρομο.

Τα δύο αεροπλάνα έφτασαν σε απόσταση μικρότερη από 300 μέτρα, σύμφωνα με μια υπηρεσία παρακολούθησης πτήσεων.

Ευτυχώς, τελευταία στιγμή, ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ακύρωσε την απογείωση της πτήσης 708 της Southwest.

Το αεροπλάνο της FedEx ανέφερε υψόμετρο 75 ποδών προτού αναγκασταεί να ξαναπάρει ύψος καθώς πλησίαζε επικίνδυνα το αεροπλάνο της Southwest, το οποίο βρισκόταν στον αεροδιάδρομο.

Ένα βίντεο που επεξεργάστηκε το FlightRadar24 δείχνει το φορτηγό αεροπλάνο να πλησιάζει και να περνά απευθείας πάνω από την εμπορική πτήση πριν κάνει μια απότομη στροφή μακριά από τον διάδρομο.

«Ο πιλότος του αεροπλάνου της FedEx διέκοψε την προσγείωση και ξεκίνησε μια αναρρίχηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FAA. «Η πτήση Southwest αναχώρησε με ασφάλεια».

Και τα δύο αεροπλάνα ολοκλήρωσαν τα ταξίδια τους χωρίς άλλα επεισόδια, με την πτήση της FedEx να κάνει κύκλους στο αεροδρόμιο και να προσγειώνεται με ασφάλεια 12 λεπτά αργότερα, ενώ η πτήση Southwest ταξίδεψε στο Κανκούν του Μεξικού.

Με πληροφορίες από BBC

ΗΠΑ: Χειροπέδες σε δύο νεοναζί που σχεδίαζαν επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: