Ολικός παγετός σήμερα και στους 49 μετεωρολογικούς σταθμούς του Αστεροσκοπείου

Ολικός παγετός στον κάμπο της Αργολίδας με την θερμοκρασία να πέφτει κατά τόπους στους μείον έξι βαθμούς Κελσίου, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023. . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα ήταν σήμερα τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η οποία συνεχίζει να επηρεάζει την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη κυμάνθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Μάλιστα 49 μετεωρολογικοί σταθμοί σε διάφορα σημεία τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Ελλάδα κατέγραψαν συνθήκες ολικού παγετού, δηλαδή αρνητικές (υπό το μηδέν) θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας ήταν πολύ κάτω από το μηδέν.

Ενδεικτικά, στο Καϊμακσταλάν το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε τους -11,8 βαθμούς, στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας και στο Ανήλιο Μετσόβου τους -10, στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού τους -9,3, στο Σέλι τους -7,7, στον Μπλεσίβο Μαινάλου τους -7,1 και στο Παναχαϊκό τους -6,9 βαθμούς.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: