Νέος θάνατος μυστήριο: Στρατηγός του Πούτιν βρέθηκε “αυτοπυροβολημένος” στο εξοχικό του * Είχε καρατομηθεί πρόσφατα…

FILE PHOTO: Ο υποστράτηγος Βλαντιμίρ Μακάροφ, 67 ετών, ήταν υπεύθυνος για την «καταπολέμηση του εξτρεμισμού», δηλαδή των αντιπάλων του Κρεμλίνου,  και βρέθηκε πυροβολημένος το πρωί σήμερα στο εξοχικό του. Photo vi Twitter




Ένας Ρώσος στρατηγός τον οποίο πολύ πρόσφατα απέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, βρέθηκε νεκρός σε μια ακόμη ύποπτη αυτοκτονία στη Ρωσία, από τότε που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία.

Ο υποστράτηγος Βλαντιμίρ Μακάροφ, 67 ετών, ήταν υπεύθυνος για την «καταπολέμηση του εξτρεμισμού», δηλαδή των αντιπάλων του Κρεμλίνου,  και βρέθηκε πυροβολημένος το πρωί σήμερα στο εξοχικό του.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, ηγήθηκε της καταδίωξης  και της καταστολής αντιπάλων του Ρώσου προέδρου, καθώς και δημοσιογράφων που κρίθηκαν εχθρικοί προς το Κρεμλίνο.

Η σύζυγος του Μακάροφ, Βαλεντίνα, βρισκόταν στο εξοχικό σπίτι με τον σύζυγό της στο χωριό Γκολίκοβο, κοντά στη Μόσχα, όταν στις 7 το πρωί άκουσε έναν πυροβολισμό, ανέφεραν τοπικά ρεπορτάζ.

Κάποια απ’ αυτά ανέφεραν ότι ένα κυνηγετικό τουφέκι Berkut-2M βρέθηκε κοντά στο πτώμα.

Η σύζυγός του κάλεσε ένα μέλος της οικογένειάς και ασθενοφόρο, αλλά οι διασώστες δεν μπόρεσαν να σώσουν τον Μακάροφ, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η οικογένεια του νεκρού στρατηγού ανακρίνονταν από τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, ανέφερε η Moskovsky Komsomolets, μια καθημερινή εφημερίδα με έδρα τη Μόσχα.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι μέσα στο σπίτι φυλάσσονταν πυροβόλα όπλα.

Συγγενείς είπαν ότι «δεν ήξερε τι να κάνει» αφού ο Πούτιν τον “αποκεφάλισε”.

  • Το κανάλι Telegram VChK-OGPU επικαλέστηκε πηγή που λέει ότι ο Μακάροφ ήταν σε «βαθιά κατάθλιψη» μετά την εκδίωξή του.

Διετέλεσε αναπληρωτής επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης του Εξτρεμισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία ήταν επίσης υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

 Ένας ακόμη θάνατος “υψηλού προφίλ” στην μακρά αλυσίδα

Ο θάνατος του Μακάροφ δεν είναι ο πρώτος  πρώην υψηλού προφίλ Ρώσου που προκαλεί απορίες, με δεκάδες Ρώσους επιχειρηματίες να έχουν βρεθεί νεκροί από τις αρχές του 2022 υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου, σημειώθηκε μια σειρά από τέσσερις μυστηριώδεις θανάτους.

Στις 26 Δεκεμβρίου, ο Πάβελ Αντόνοφ – ο πλουσιότερος βουλευτής της Ρωσικής Δούμας (κοινοβούλιο) και επικριτής του Πούτιν – πέθανε στην Ινδία πέφτοντας από το παράθυρο ενός ξενοδοχείου.

Ο σύντροφός του, Βλαντιμίρ Μπιντένοφ είχε βρεθεί επίσης  νεκρός στο ίδιο ξενοδοχείο τέσσερις ημέρες νωρίτερα.

Ο Αλεξέι Μασλόφ,69 ετών, πρώην αρχηγός των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, πέθανε στο νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου, ενώ ο Αλεξάντρ Μπουζάκοφ  – επικεφαλής των στρατιωτικών ναυπηγείων για μια δεκαετία – πέθανε στις 24 Δεκεμβρίου.

Τον Ιούλιο, ο απόστρατος στρατηγός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Γεβγκένι Λομπατσοφ,  76 ετών, βρέθηκε νεκρός στη Μόσχα τον Ιούλιο. Ο θάνατός του κρίθηκε επίσης ως αυτοκτονία.

Άλλοι πρόσφατοι θάνατοι ήταν αυτός του εκδότη ενός δημοφιλούς ρωσικού προπαγανδιστικού περιοδικού, ο αντιπρόεδρος της Gazprombank και ένας ανώτερος αξιωματούχος της Gazprom.

Ένας άνδρας κάηκε ζωντανός αφού αποκοιμήθηκε με αναμμένο τσιγάρο στη Μόσχα, ένας άλλος έπεσε από ένα μπαλκόνι και ένας άλλος έπεσε από μια σκάλα.

Οι ύποπτοι θάνατοι υψηλόβαθμων Ρώσων δεν έχουν περιοριστεί  στα σύνορα της Ρωσίας.

Τον Απρίλιο, ο Σεργκέι Προτοσένια  – πρώην Αντιπρόεδρος της Novatek – βρέθηκε κρεμασμένος από μια κουπαστή. Η σύζυγος και η κόρη του βρέθηκαν νεκρές με τραύματα από μαχαίρι.

Ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Γουάτφορντ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Surrey της Αγγλίας , ενώ ένας άλλος – ο Βλαντιμίρ Μπιντένοφ  – πέθανε στη Γαλλία αφού χτύπησε το κεφάλι του σε ένα κιγκλίδωμα.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: