Με μια σφαίρα στο κεφάλι: Εκτέλεσαν τον προπαγανδιστή της Wagner που κράδαινε κοροϊδευτικά κρανίο Ουκρανού υπερασπιστή της Μαριούπολης [photos, videos]

FILE PHOTO: Ο σαδιστής νεοναζί σε σταντ απ εμφάνιση, κρατούσε – όπως ο ίδιος έλεγε – το κρανίο πολεμιστή του Τάγματος Αζόφ στη Μαριούπολη, καλώντας σε “απο-ουκρανοποίηση” της Ουκρανίας. Photo via Twitter




Ένας γνωστός Ρώσος φιλοπόλεμος νεοναζί μισθοφόρος σκοτώθηκε από πυροβολισμό στο κεφάλι στην ανατολική Ουκρανία μετά από “απόπειρα δολοφονίας” εναντίον του, όπως δήλωσε η οικογένειά του στα κρατικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Ο 36χρονος Ιγκόρ Μανγκούσεφ,  νοσηλεύτηκε  το Σαββατοκύριακο μετά από πυροβολισμό «σε στυλ εκτέλεσης», από κοντινή απόσταση,   σε σημείο ελέγχου στην κατεχόμενη από τη Ρωσία περιοχή Λουχάνσκ.

Επικαλούμενο τον φίλο του Ακίμ Απάτσεφ, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι ο Μανγκούσεφ υπέκυψε στα τραύματά του από πυροβολισμό.

Οι συνάδελφοι του Μανγκούσεφ, όλοι Ρώσοι φιλοπόλεμοι πολεμικοί ανταποκριτές και στρατιωτικοί μπλόγκερ – ντουντούκες του Πούτιν – είπαν κι αυτοί ότι πέθανε στις 6 το πρωί ώρα Μόσχας.

Ο Μανγκούσεφ είχε “σταδιοδρομήσει” εν καιρό πολέμου ως στρατηγικός αναλυτής και μετρ της παραπληροφόρησης για λογαριασμό του βραχίονα  μέσων ενημέρωσης του ιδρυτή της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, και υπήρξε συνιδρυτής της επίσης μισθοφορικής υπερεθνικιστικής ομάδας  Enot.

Πληροφορίες από ρωσικές πηγές αναφέρουν τον Μανγκούσεφ ως πράκτορα της FSB με πλούσια δράση στο παρελθόν στον Λίβανο και τη Λιβύη, κάτι που πιστοποιείται και με φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μανγκούσεφ διοικούσε μονάδα στην περιοχή του Λουχάνσκ καθώς και της διμοιρίας «αντι-drone» του ρωσικού στρατού.

Όμως η φήμη του “απογειώθηκε” τον περασμένο Αύγουστο όταν εμφανίστηκε σε stand up παράσταση να κραδαίνει ένα κρανίο το οποίο έλεγε πως ανήκε σε Ουκρανό στρατιώτη  του Τάγματος Αζόφ που σκοτώθηκε στη Μαριούπολη. Έκτοτε του αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός “ο βιαστής κρανίων”….

Μεταξύ άλλων στην φρικιαστική παράστασή του,  έλεγε:  «Είμαστε ζωντανοί και αυτός ο τύπος είναι ήδη νεκρός. Αφήστε τον να καεί στην κόλαση. Δεν ήταν τυχερός. Θα φτιάξουμε ένα κύπελλο από το κρανίο του… Είμαστε σε πόλεμο με την ιδέα της Ουκρανίς ως αντι-ρωσικής δύναμης… Πρέπει να απο-ουκρανοποιήσουμε την Ουκρανία… Δεν έχει σημασία πόσους πρέπει να σκοτώσουμε … Δεν μπορεί να υπάρχει ειρήνη…”

 

 

Με πληροφορίες από The Moscow Times

 

 

Στην Ντάουνινγκ Στριτ σήμερα ο Ζελένσκι: Συνάντηση με τον Ρίσι Σουνακ για την εκπαίδευση πιλότων μαχητικών

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: