Ύπουλη σφήνα Ερντογάν υπέρ του Κοσόβου στη διαμάχη με τη Σερβία: Παριστάνει τον «πατερούλη» των Βαλκανίων

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Ερντογάν και ο ρπωθυπουργός του Κοσόβου Αλμπιν Κούρτι Πηγή via Turkish Presidency




Το πολιτικό θερμόμετρο στη Σερβία βρίσκεται στα ύψη καθώς προσπαθούν να λάβουν μια απόφαση για το Κόσοβο που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας.

Την ίδια ώρα ο ισλαμιστής πρόεδρος Ερντογάν παρεμβαίνει καλώντας στην Κωνσταντινούπολη τον πρωθυπουργό Άλμπιν Κούρτι αποκαλεί τους Κοσοβάρους αδέλφια του και υπόσχεται κάθε δυνατή βοήθεια. Αλλά παράλληλα, θέλει να παρουσιάσει τον εαυτό του ως εγγυητή της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

Σε μια σειρά από διαδοχικά tweet ο πρόεδρος Ερντογάν γράφει

Απόψε συναντηθήκαμε στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου κ. Albin Kurti και την αντιπροσωπεία του.

Στις συναντήσεις μας, συζητήσαμε τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της ενέργειας, της αμυντικής βιομηχανίας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς και τις πολιτικές μας σχέσεις.

Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την απαραίτητη υποστήριξη για την επούλωση των πληγών της καταστροφής από τις πλημμύρες στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο την περασμένη εβδομάδα.

Ως Τουρκία, ήμασταν πάντα στο πλευρό των αδελφών μας από το Κοσσυφοπέδιο και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους από εδώ και στο εξής.

Οι επενδύσεις των εταιρειών μας στο Κοσσυφοπέδιο είναι περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Είμαστε η χώρα που εξάγει τις περισσότερες εξαγωγές στο Κοσσυφοπέδιο. Με τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου που τέθηκε σε ισχύ το 2019, επιτύχαμε μια θετική δυναμική στον όγκο των συναλλαγών μας.

Στόχος μας είναι να φτάσουμε σε όγκο συναλλαγών 1 δισ. Ευρώ.

Μέχρι σήμερα, η TIKA έχει προσφέρει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ πόρων σε πολίτες του Κοσσυφοπεδίου μέσω σχεδόν 700 έργων.

Οι επιχειρηματίες μας είναι έτοιμοι να αυξήσουν τις συνεισφορές τους στους αδελφούς μας στο Κοσσυφοπέδιο παρέχοντάς τους τις απαραίτητες ευκαιρίες.

Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη ειρηνικών σχέσεων μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και όλων των γειτόνων του.

Ελπίζουμε ότι η διαδικασία διαλόγου με τη Σερβία θα τερματιστεί με τρόπο που θα εξασφαλίσει διαρκή ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Μαζί, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε πολύτιμα έργα που θα αυξήσουν την ευημερία των αδελφών μας στο Κοσσυφοπέδιο.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε βήματα για την ενίσχυση του νόμου της αδελφότητάς μας με ένα ευημερούν Κοσσυφοπέδιο που θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή του.

Μπλέχτηκε εν αγνοία του… μέσω φωτομοντάζ ο Δένδιας στην άγρια σύγκρουση για το Κόσοβο στην Σερβική Βουλή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: