Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Οι διεργασίες για το β’ γύρο των προεδρικών κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Σχεδόν όλες οι εφημερίδες της Κύπρου έχουν σήμερα στο κύριό τους θέμα τις διεργασίες για το β’ γύρο των προεδρικών εκλογών και την συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ που αποφάσισε ψήφο κατά βούληση.

Προβάλλεται επίσης ο απόηχος του μεγάλου σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, οι αγωνιώδεις προσπάθειες για εντοπισμό των Τ/κ μαθητών στα συντρίμμια, τα ψηλά επιτόκια και οι σκέψεις από τράπεζες για σταθερό επιτόκιο σε όσους πελάτες πληρώνουν κάθε μήνα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Όχι στον αποστάτη» και γράφει πως πάει με ψήφο κατά βούληση ο ΔΗΣΥ την Κυριακή. Αλλού αναφέρει ότι μετρούν θύματα και στα κατεχόμενα από τον σεισμό στην Τουρκία.

Επίσης γράφει πως δίνονται λύσεις από τις τράπεζες στα ψηλά επιτόκια με σταθερό επιτόκιο για κλείδωμα δόσης για πελάτες που πληρώνουν κάθε μήνα.

«Ψήφο κατά βούληση και αντιπολίτευση» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι το ΠΓ του ΔΗΣΥ είπε ‘Όχι σε Νίκο Χριστοδουλίδη’ και ξεκαθάρισε τη θέση του κόμματος την επόμενη πενταετία.

Ο «Πολίτης» ράφει αλλού ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος ‘αγάπησε ξαφνικά τους διεφθαρμένους’, αναφερόμενος στην έκκληση προς ΔΗΣΥ για συγκυβέρνηση. Επίσης προβάλλει τον σεισμό σε Τουρκία-Συρία και γράφει ότι πάνω από 5.000 είναι οι νεκροί.

Με τίτλο «Ξενύχτησαν με το κατά βούληση» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι επιλέγει αντιπολίτευση ο ΔΗΣΥ και δεν ψηφίζει ούτε Χριστοδουλίδη ούτε Μαυρογιάννη.

Αλλού γράφει για απόγνωση, φρίκη και θάνατο στα συντρίμμια του σεισμού σε Τουρκία και Συρία. Ο «Φ» γράφει αλλού ότι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα είναι κρίσιμο το εξάμηνο για σεισμό στην Κύπρο.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Μαυρογιάννης: Με πρόγραμμα και ήθος που συνενώνει ευρύτερα το λαό» και γράφει ότι η πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα Μαυρογιάννη αγκαλιάζεται από την κοινωνία των πολιτών.

Γράφει επίσης ότι ο ΔΗΣΥ τάσσεται «κατά της αποστασίας και κατά των αποστατών». Η «Χ» αναφέρει επίσης ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια του σεισμού σε Τουρκία και Συρία.

«Αγωνία στη μάχη για εντοπισμό επιζώντων του σεισμού» είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης “Cyprus Mail” που γράφει ότι κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία και στάληκε διεθνής βοήθεια αλλά την εικόνα δυσχεραίνει το μέγεθος της τραγωδίας και οι καιρικές συνθήκες.

Αλλού αναφέρει ότι ψήφο κατά βούληση αποφάσισε ο ΔΗΣΥ σε μια ταραχώδη συνεδρίαση. Γράφει επίσης ότι τουλάχιστον 7 Τ/κ σκοτώθηκαν στο σεισμό της Τουρκίας.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Θέλουν να δαμάσουν την ακρίβεια» και γράφει για τις προσεγγίσεις Χριστοδουλίδη-Μαυρογιάννη για απάμβλυνση των επιπτώσεων του πληθωρισμού.

Αλλού αναφέρει ότι η τεχνητή νοημοσύνη τίθεται στη μάχη του πληθωρισμού. Η εφημερίδα αλλού προβάλλει την ονοματολογία σε σχέση με τις επιλογές των υποψηφίων προέδρων για το ΥΠΟΙΚ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: