Η Έλεν Μίρεν θα υποδυθεί τη διάσημη συγγραφέα Πατρίσια Χάισμιθ σε νέα ταινία του Αντόν Κορμπέιν

Fil Photo Helen Mirren arrives for the screening of ‘Un petit frere (Mother and son)’ during the 75th annual Cannes Film Festival, in Cannes, France, EPA/CLEMENS BILAN




Η βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μίρεν (Helen Mirren) θα υποδυθεί τη διάσημη συγγραφέα Πατρίσια Χάισμιθ (Patricia Highsmith) στη νέα ταινία με τίτλο «Switzerland».

Με την σκηνοθετική σφραγίδα του διάσημου Αντόν Κορμπέιν (Anton Corbijn) η ταινία της FilmNation θα αφηγείται την μοναχική ζωή της Χάισμιθ στις ελβετικές Άλπεις μέχρι την άφιξη του νεαρού αντζέντη Έντουαρντ, από τον εκδοτικό οίκο της συγγραφέως. Στην προσπάθειά του να την πείσει να γράψει το τελευταίο μυθιστόρημα της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς με ήρωα τον Τομ Ρίπλεϊ, η Χάισμιθ χρησιμοποιεί τη μοναδική της φαντασία για να τον τρομάξει.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο τρέχον έτος στην Ευρώπη, ενώ το κάστινγκ είναι σε εξέλιξη.

Η Πατρίσια Χάισμιθ έμεινε γνωστή ως η «ποιήτρια της ανησυχίας» ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών σελίδων, για την ανέμελη δεκαετία του ’20 και τις λεσβιακές σχέσεις της, μέχρι τη λογοτεχνική επιτυχία και τη μετέπειτα μνησικακία της αναφέρει το αποκλειστικό δημοσίευμα του Deadline. Η δημιουργός του Τομ Ρίπλεϊ, γεννήθηκε στο Τέξας, λίγες ημέρες μετά το διαζύγιο  των γονιών της. Το πρώτο της μυθιστόρημα, «Ξένοι στο Τρένο», έγινε ταινία από τον ‘Αλφρεντ Χίτσκοκ, το 1950.

Eφυγε από την ζωή αποτραβηγμένη στην Ελβετία σε ηλικία 74 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /  Στ.Αλ.
Αθήνα, Ελλάδα

Γέμισε… «Ταλιμπάν» η Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της ταινίας Dirty Αngels [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: