Η αυτοενοχοποίηση μας ως όπλο της τουρκικής προπαγάνδας: Ένα κατεπείγον ερώτημα σε ένα υποψήφιο για την Προεδρία της Κύπρου

FILE PHOTO: Ο προεδρικός υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης ομιλεί για τα θέματα της ενέργειας. Φωτογραφία από το Επιτελείο




Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΡΦΙΤΗ

Ως ενεργός πολίτης παρακολούθησα λεπτό προς λεπτό όλες τις φάσεις της μακράς προεκλογικής εκστρατείας και βίωσα την οδύνη να παρακολουθείς μερίδα της πολιτικής σου ηγεσίας να επιστρατεύει επιχειρήματα και ισχυρισμούς που αποτελούν αναπάντεχο δώρο προς τους εχθρούς της εθνικής μας υπόθεσης και να χύνουν άφθονο νερό στον μύλο της τουρκικής προπαγάνδας.

Στο παρόν σημείωμά μου θέλω να επικεντρωθώ στις σαφείς αιχμές που άφησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Μαυρογιάννης εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και εμμέσως εναντίον του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη ότι εξ υπαιτιότητάς τους ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Γκρανς Μοντανά.

Θα θυμίσω ότι ο ισχυρισμός αυτός απετέλεσε από τότε μέχρι σήμερα την μόνιμη επωδό του ΑΚΕΛ και των συνοδοιπορουσών δυνάμεων.

Οι ισχυρισμοί αυτοί επανελήφθησαν τόσες πολλές φορές και σε διάφορες φάσεις και περιστάσεις που μετατράπηκαν ως το ισχυρότερο όπλο της τουρκικής προπαγάνδας σε σημείο που υιοθετήθηκαν και από αρκετούς Αξιωματούχους του ΟΗΕ με τελευταίο παράδειγμα τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόλιν Στιούαρτ ο οποίος φαίνεται να δήλωσε σε τουρκοκυπριακή εφημερίδα ότι για το αδιέξοδο στο Κυπριακό ενοχοποιείται η Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Αφορμή του παρόντος άρθρου μου απετέλεσε απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Γιάννη Νικολάου του ΡΙΚ στις 2/2/23.

Αναφερόμενος ο κ. Αναστασιάδης στις κατηγορίες του κ. Μαυρογιάννη ότι ο ίδιος ο ΠτΔ ευθύνεται για το ναυάγιο του Γκρανς Μοντανά ανέγνωσε το εξής απόσπασμα της επιστολής παραίτησης του κ. Μαυρογιάννη «. . . Απολογούμαι εάν το ναυάγιο στο Γκρανς Μοντανά οφείλεται στη δική μου ανεπάρκεια ή ανικανότητα . . .»

Πολύς λόγος γίνεται για το ναυάγιο των συνομιλιών στο Γκρανς Μοντανά, σε σημείο που αναζητούνται οι ένοχοι μεταξύ ημών αποκλειστικά και όχι μεταξύ των τούρκων και των πατρώνων τους Άγγλων και ενοχοποιούμε την δική μας πλευρά ως τον οιονεί υπαίτιο όλων των δεινών μας.

Οι ισχυρισμοί του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη αλλά και του ΑΚΕΛ που αποτελεί τον αρχικό και κυριότερο υποστηρικτή της υποψηφιότητας του για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, με οδήγησαν σε ένα διάλογο με ένα πολύ καλό φίλο μου της Ελληνικής Αριστεράς, το Δημοσιογράφο και Συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλλος διετέλεσε ειδικός συνεργάτης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου για θέματα σχέσεων Ανατολής – Δύσης και ελέγχου των εξοπλισμών και ενδιέτριψε ιδιαίτερα με τις τελευταίες φάσεις του Κυπριακού προβλήματος γράφοντας τα βιβλία «Η αρπαγή της Κύπρου – 2004», «Η Κύπρος σε παγίδα -2008» και «Η Κύπρος στο στόχαστρο – Γιατί θέλουν την Κύπρο χωρίς Έλληνες – 2017».

Ερωτώντας λοιπόν την άποψη του κ. Δημήτρη Κωνσταντακόπουλλου για το ναυάγιο στο Γκρανς Μοντανά μου απάντησε «Το ναυάγιο είναι τίτλος τιμής και όχι ενοχοποιητικό στοιχείο. Γιατί απλούστατα η αποδοχή των τουρκικών αξιώσεων και των ξένων μεθοδεύσεων θα οδηγούσε την Κύπρο σε καταστροφικά αποτελέσματα χωρίς αναστροφή».

Εγείρονται λοιπόν τεράστια ερωτήματα για την αξιολογική κρίση, την άποψη και την ευθικρισία και την ειλικρίνεια του τότε συνομιλητή / διαπραγματευτή μας στην κυριότερη ίσως διαπραγματευτική καμπή του εθνικού μας θέματος : Τις πταίει λοιπόν;
Η τουρκική αδιαλλαξία ή εμείς που αυτοενοχοιούμαστε προσπαθώντας να μπήξουμε μαχαίρια στις πλάτες πρώην Πολιτικών μας Προϊσταμένων και πρώην στενότατων συνεργατών μας στον αγώνα για την δικαίωση των εθνικών μας αγώνων ;

Και όλα αυτά για μερικές ακόμα χιλιάδες ψήφους !!!

Ο λαός μας δικαιούται μια ξεκάθαρη απάντηση.

ΑΜΕΣΑ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Συναγερμός στη δεξιά πολυκατοικία: Η ανάληψη ευθυνών είναι κομμάτι της ζωής των πολιτικών, αλλά στον ΔΗΣΥ ζουν σε παράλληλο κόσμο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: