Γερμανία -Γαλλία αποζητούν συνεργασία με ΗΠΑ για τις επιδοτήσεις: Υπέρ μιας “πράσινης” διατλαντικής γέφυρας ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

FILE PHOTO Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ EPA, CHRISTIAN BRUNA




Ως «πράσινη διατλαντική γέφυρα» περιέγραψε το υπουργείο Οικονομίας την επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και του γάλλου ομολόγου του Μπρούνο Λεμέρ στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Οι δύο υπουργοί θα μεταφέρουν στην αμερικανική κυβέρνηση τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως σχετικά με τα αντιπληθωριστικά μέτρα (IRA) που λαμβάνουν οι ΗΠΑ, ενώ θα συζητήσουν ακόμη ζητήματα συνεργασίας στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας.

Χθες ο κ. Χάμπεκ δήλωσε αισιόδοξος ότι μια εμπορική διένεξη μπορεί να αποφευχθεί, επισημαίνοντας τις κοινές αξίες και στόχους που μοιράζονται η ΕΕ και οι ΗΠΑ. «Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να καταφέρουμε να χτίσουμε μια “πράσινη” γέφυρα από τη μία πλευρά του Ατλαντικού έως την άλλη, ειδικά στον βιομηχανικό τομέα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

Η βασική ανησυχία των κρατών – μελών της ΕΕ αφορά τον κίνδυνο η αντιπληθωριστική νομοθεσία, που εισήγαγε η κυβέρνηση Μπάιντεν, να ενθαρρύνει επιχειρήσεις να μεταφερθούν, καθιστώντας τις ΗΠΑ ηγέτιδα δύναμη στην «πράσινη» τεχνολογία, σε βάρος της ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση Φ.Καραβίτη 
Ελλάδα Αθήνα 

Σιδηροδρομική παράλυση έφερε στη Βρετανία η απεργία των εργαζομένων στα τρένα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: