Έσπειρε το μίσος στους οπαδούς του για τους κομμουνιστές: Τώρα ο Αβέρωφ προσκυνά το ΑΚΕΛ για να χάσει ο Χριστοδουλίδης!

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, …μπορεί λέει το σύνθημα. Όμως είναι ο μεγάλος ηττημένος των προεδρικών εκλογών. Φωτογραφία via Facebook, (Αβέρωφ Νεοφύτου – Averof Neofytou)




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Λευκωσία

Η μεγάλη απόφαση, για τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκεται ξανά στα χέρια των πολιτών. Σήμερα το βράδυ θα γνωρίζουμε τον νέο κυβερνήτη της Κύπρου, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία της Κύπρου μας, σε μία εποχή κατά την οποία η κατοχική Τουρκία έχει λάβει ακραία αρνητικές αποφάσεις.

Εδώ και μερικά χρόνια εγκατέλειψε τη φιλοτουρκική διευθέτηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) και ζητά δύο κράτη ως ανώτατο αίτημα. Και αν δεν της «βγει» θα προχωρήσει με προσάρτηση των κατεχομένων ή ανακήρυξη του νέου «Τουρκικού Κράτους της Κύπρου». Η λέξη «βόρειας» αφαιρέθηκε από το νέο ψευτο-τίτλο του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων. Έχει σημασία…

Η κατάσταση είναι κατά 95% όπως την περιγράψαμε παραπάνω. Είναι θλιβερή ενώ η Τουρκία απειλεί χωρίς ντροπή την Ελλάδα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Την ίδια στιγμή που το πολιτικό σύστημα βρίσκεται στο κατώτατο σημείο ανυποληψίας.

Και είναι πραγματικά ελπιδοφόρο, ότι στον τελικό δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν δύο καθαροί άνθρωποι που ΔΕΝ είναι πολιτικοί: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης (τους αναφέρω σύμφωνα με την κατάταξη στον πρώτο γύρο).

  • Ο πρώτος ήταν η έκπληξη των προεδρικών εκλογών, καθώς τερμάτισε πρώτος χωρίς τη βοήθεια κάποιου εκ των δύο μεγάλων κομμάτων (του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ).
  • Και ο δεύτερος ήταν η μεγάλη έκπληξη. Ενώ οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τον έδειχναν τρίτο στην κατάταξη, τερμάτισε δεύτερος με ένα ισχυρό ποσοστό, που του δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει στα ίσια την προεδρία.

Επαναλαμβάνω ότι και ο Χριστοδουλίδης και ο Μαυρογιάννης είναι καθαροί άνθρωποι. Ας το αναφέρω διαφορετικά: ΔΕΝ είναι διεφθαρμένοι και αυτή είναι η πολύ μεγάλη νίκη των πολιτών, οι οποίοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ των καλύτερων μη πολιτικών της Κύπρου. Οι πολίτες απέδειξαν στον πρώτο γύρο ότι έχουν καλή κρίση, οπότε κάθε προσπάθεια επηρεασμού τους θα αποτύχει.

Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κυκλοφόρησαν, δυστυχώς, αρκετά fake news, από γραφιάδες που είναι τιμητές των πάντων. Υποβίβασαν την κυπριακή δημοσιογραφία και η αρμόδια οργάνωση ΕΣΚ, δεν έκανε ποτέ παρέμβαση προς την πλευρά των «επαγγελματιών» του είδους: εννοώ αυτούς που συνειδητά έγραφαν ψέματα. Γενικά, και στην πλειοψηφία τους, οι δημοσιογράφοι ήταν προσεκτικοί, αν και μπορούσε κανείς να εντοπίσει εύκολα τους «παρτιζάνους» και τους ανεξάρτητους.

Απ’ εκεί και πέρα, οι προεδρικές εκλογές του 2023 θα θυμίζουν ότι η αλαζονεία τιμωρείται και δεύτερον, αλλά πολύ-πολύ σημαντικό, αποδεικνύεται ότι οι πολίτες που ζουν σε μία διεφθαρμένη χώρα, αποφάσισαν να πουν «αρκετά» στο διεφθαρμένο πολιτικό και οικονομικό σύστημα, το οποίο έκανε μέχρι το τέλος αγωνιώδεις προσπάθειες για να μην ηττηθεί.

  • Σε ότι αφορά την ηγεσία του ΑΚΕΛ, αποδεικνύεται τυχερή. Στοιχημάτισε στον δεξιό Ανδρέα Μαυρογιάννη και της βγήκε, υπό την έννοια ότι ο υποψήφιος που υποστηρίζει κέρδισε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και βρίσκεται μία αναπνοή από την Προεδρία, εάν μπορέσει να αντιμετωπίσει το «φαινόμενο» Χριστοδουλίδης.

Όπως και να έρθουν τα πράγματα, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου θα μπορέσει να «καθαρίσει» το κόμμα από τις δυνάμεις που το κρατούν στις εποχές του Στάλιν και στην παρακμή. Θα τολμήσει ο αγαπητός Στέφανος ή η «περεστρόικα» για το κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου δεν θα έρθει ποτέ;

Ο μεγάλος χαμένος είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να «ελέγξει» το μιντιακό σύστημα και είχε την απίστευτη βοήθεια του κυπριακού κράτους, τερμάτισε τρίτος και ταπεινωμένος.

Έδειξε αλαζονεία, έδωσε άπειρες υποσχέσεις γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσε να υλοποιήσει καμία και η μη παραίτηση του μετά την ήττα απέδειξε και στους πιο άπιστους ότι τη Δημοκρατία την σέβεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Δεν θα εντοπίσει κανείς εύκολα στον δυτικό δημοκρατικό κόσμο ένα ηγέτη που έχασε ταπεινωτικά, να μην παραιτείται και ετσιθελικά να επιβάλλει διαδικασίες που «σκοτώνουν» κάθε αντίπαλο του στο κόμμα.

Προκαλεί απογοήτευση η στάση του κ. Νεοφύτου απέναντι στις δημοκρατικές διαδικασίες. Η επιμονή του να κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές για την προεδρία του ΔΗΣΥ, ενώ ελέγχει τους μηχανισμούς, δείχνει την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του.

Έχει διχάσει το κραταιό κόμμα που ίδρυσε ο Γλαύκος Κληρίδης και στο πλαίσιο της απόφασης του ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο, θα παρασύρει τον ΔΗΣΥ στο δρόμο της διάλυσης. Έχει απογοητεύσει τους νέους, που έφυγαν μαζικά και πήγαν στον Χριστοδουλίδη αλλά και στον Μαυρογιάννη.

Και τις τελευταίες μέρες κάνει το χειρότερο, που θα έκανε ένας ηγέτης, ο οποίος κυριαρχείται από αλαζονεία: Όλα τα προηγούμενα χρόνια, και ο ίδιος και σχεδόν το 99% των στελεχών, ζητούσαν από τα μέλη του ΔΗΣΥ να ΜΙΣΟΥΝ τους Ακελικούς.

  • Ακούσαμε απαράδεκτες και ντροπιαστικές κουβέντες: Ότι δήθεν οι κομμουνιστές του ΑΚΕΛ είναι χειρότεροι και από τους …Τούρκους. Και όμως. Επειδή ηττήθηκε και επειδή βλέπει παντού εχθρούς, ζητά από τους ίδιους αυτούς ανθρώπους που «πότισε» με μίσος για το ΑΚΕΛ, να συνεργαστούν μαζί του.

Δικαίωμα του είναι να πράξει ότι θέλει. Αλλά είναι δικαίωμα και των ψηφοφόρων του να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις. Εάν νικήσει ο κ. Χριστοδουλίδης, ο κ. Νεοφύτου θα υποστεί δεύτερη, πιο τραγική ήττα, από αυτήν του πρώτου γύρου. Προφανώς δεν το σκέφθηκε.

Εύχομαι στο Νίκο Χριστοδουλίδη και στον Ανδρέα Μαυρογιάννη κάθε επιτυχία. Με την υπενθύμιση ότι οι πολίτες περιμένουν περισσότερα αναφορικά με την επανάληψη της πρότασης για την φιλοτουρκική ΔΔΟ. Αρκετά με τη Διζωνική. Και φυσικά, οι πολίτες απαιτούν τη τιμωρία των διεφθαρμένων…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επέλεξε για υπουργό των Οικονομικών, τον κ. Χαράλαμπο Προύντζο. Κακή επιλογή. Δεν έχει ιδέα από οικονομικά. Θυμίζω, επίσης, ότι είχε διακριθεί σε απαράδεκτες δημοσιεύσεις εναντίον ανθρώπων που ΔΕΝ υποστήριξαν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, ανάμεσα στους οποίους, αγαπητέ Ανδρέα, και φίλων σου. Ένα από τα θύματα, εκτός από μένα, ήταν και ο δημοσιογράφος Αποτόλης Ζουπανιώτης. Δεν αποκλείεται να έγραψε και εναντίον σου, αγαπηυέ Ανδρέα, επειδή ορθά αντιτάχθηκες σε εκείνο το σχέδιο και διότι ήσουν στενός συνεργάτης του Τάσσου Παπαδόπουλου. Δεν κάνει για υπουργός, για μοντέλο ίσως…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Το μήνυμα προς τον Έλληνα Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, που …κλαίει και …οδύρεται για την ήττα του Αβέρωφ Νεοφύτου, είναι ότι άφησε τον κυπριακό λαό, με δύο επιλογές που μπορεί να έχουν σχέση με τον …Βλαδίμηρο Πούτιν!!!! Ο πεθερός του κ. Χριστοδουλίδη, λένε οι Συναγερμικοί και δεν ντρέπονται, έβγαλε πριν χρόνια μία φωτογραφία με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος βεβαίως εδώ και πολλά χρόνια ΔΕΝ βρίσκεται στον κύκλο των φίλων του προέδρου της Ρωσίας. Και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, έλεγαν στον πρώτο γύρο οι Συναγερμικοί, υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το οποίο υποστηρίζει τον Βλαδίμηρο. Όλα τα παραπάνω, αν δεν ήταν αστεία, θα ήταν τραγικά. Ο Πούτιν δεν έλεγχε ΚΑΝΕΝΑ προεδρικό υποψήφιο στην Κύπρο, και η διασπορά ψευδών ειδήσεων, από τον κ. Σχοινά, πρέπει να αντιμετωπιστεί από το νέο Πρόεδρο, όποιος και αν είναι. Ο εν λόγω Επίτροπος ασκεί προσωπική πολιτική και στοχεύει την πρωθυπουργία στην Ελλάδα, στην περίπτωση που οι κάλπες «βγάλουν» συμμαχικές κυβερνήσεις. Δεν κάνει για πολλούς λόγους.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Έφτασαν στην Τουρκία για να σώσουν, όχι για να “πάρουν”, τουρκικές ζωές: Ταγίπ, οι Έλληνες είναι αυτοί που πήγαν στη χώρα σου και “κτύπησαν” νύχτα… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: