Ο Χριστοδουλίδης έστειλε επιστολή στον Αβέρωφ Νεοφύτου: Τί προτείνει στον ΔΗΣΥ, ζητώντας στήριξη για τον β΄ γύρο

FILE PHOTO: O υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κάνει δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, που τον οδηγούν στο δεύτερο γύρο, Λευκωσία 5 Φεβρουαρίου 2023. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Ουσιαστική συμμετοχή στην κυβέρνησή ευρείας αποδοχήςπου θα σχηματίσει σε περίπτωση εκλογής του προτείνει στον ΔΗΣΥ ο Nίκος Χριστοδουλίδης.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση στην Πινδάρου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, δηλώνοντας έτοιμος να συναντηθεί μαζί του ακόμη και εντός της ημέρας, όπως αναφέρει  η Μυρτώ Ζουμίδου στον “Φιλελεύθερο”.

Στην επιστολή του ο κ. Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στον Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και στο διακύβευμα των προεδρικών εκλογών και στην ανάγκη αποτροπής πολιτικών και οικονομικών αδιεξόδων του παρελθόντος.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι τους δυο ενώνουν κοινές ανησυχίες, ενώ συμφωνούν σε σημαντικά θέματα, όπως η δημοσιονομική πειθαρχία , η ανάπτυξη της οικονομίας, το σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και πολλά άλλα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέβηκε το απόγευμα της Δευτέρας τα σκαλιά της Πινδάρου σε μια συνάντηση υψηλών συμβολισμών με την ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενόψει του β΄γύρου και των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων του κυβερνώντος κόμματος.

Παρά το γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ την επόμενη μέρα των εκλογών είχε τη βαριά ευθύνη της διαχείρισης της ήττας και τις φωνές εντός του κόμματος περί αποστασίας Χριστοδουλίδη και μη στήριξης του στον β΄γύρο των Προεδρικών Εκλογών, εντούτοις, όπως πληροφορείται ο “Φιλελεύθερος”, η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών διεξήχθη σε καλό κλίμα. 

Αναχωρώντας από την Πινδάρου ο κ. Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως ο ίδιος μετέφερε τη δική του προσέγγιση προς την ηγεσία του ΔΗΣΥ, καθώς επίσης και ότι είναι σεβαστή η όποια απόφαση ληφθεί από τα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαγραφή του από τον ΔΗΣΥ, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι ουδέποτε αρνήθηκε τις καταβολές του.

Με πληροφορίες από “Φιλελεύθερος”

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης επέστρεψε στον …ΔΗΣΥ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ζήτησε συνεργασία στο δεύτερο γύρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: