Επειδή οι τάφοι των νεκρών θα είναι ακόμα φρέσκοι μέχρι τις τουρκικές εκλογές, ο Ερντογάν θα τις αναβάλει: Σεισμός έγινε και στη Συρία κ. υπουργέ!!!

FILE PHOTO: Ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στα συντρίμμια των πολυκατοικιών στην πόλη Χατάι. EPA, MURAT CETINMUHURDAR, PRESIDENTIAL PRESS OFFICE




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Η Ελλάδα, για μία ακόμη φορά, έδειξε την αγάπη της για τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, γλώσσας και φυλής. Και πρώτη έσπευσε για να βοηθήσει τους Τούρκους πολίτες, που δέχθηκαν ένα άνευ προηγουμένου κτύπημα από τον πρόσφατο δονικό σεισμό.

Χιλιάδες έχασαν τις ζωές τους, και στην Τουρκία, αλλά και στη Συρία, η οποία -εκτός των άλλων-εν μέσω αυτής της τραγωδίας, συνεχίζει να αντιμετωπίζει την επίθεση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Οι πληροφορίες αυτές, που ευχόμαστε να είναι ψεύτικες, δεν διαψεύστηκαν ακόμα από την Άγκυρα.

Ευχόμαστε να το πράξει σύντομα, διότι οι χώρες που δέχονται απειλές και εκβιασμούς από την κατοχική Τουρκία, ήταν οι πρώτες που έσπευσαν κυριολεκτικά, εν ριπή οφθαλμού, να αποστείλουν όλων των ειδών βοήθεια. Πρώτες ανάμεσα στις πρώτες, η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία. Αρχικά η ‘Άγκυρα απέρριψε την προσφορά της Λευκωσίας. Στη συνέχεια τη δέχθηκε…

Ελπίζω πραγματικά ότι μέσα από αυτή την απόφαση θα δούμε μεγάλες αλλαγές στη στάση της Τουρκίας απέναντι στον Ελληνισμό. Δεν το περιμένω, και αυτό δεν είναι μία κυνική κουβέντα εν μέσω της άνευ προηγουμένου τραγωδίας.

  • Δεν έχω εμπιστοσύνη στους Τούρκους γενικά, πολιτικούς και στρατιωτικούς, και εάν τα πράγματα εξελιχθούν πολύ άσχημα και ανώμαλα για τον Ταγίπ Ερντογάν, όπως προβλέπεται από σοβαρούς αναλυτές και διπλωμάτες, οι πρώτες χώρες που θα νοιώσουν την προκλητικότητά του θα είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Νομίζει ότι η επιθετικότητα απέναντι στον Ελληνισμό τον βοηθά να συσπειρώσει τους ισλαμο-εθνικιστές οπαδούς του.

Ο σεισμός θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης των πολιτών -όχι για πάντα, διότι είδαμε ξανά το ίδιο σκηνικό, που περιλάμβανε και …τσιφτετέλια. Οι αναλυτές δείχνουν να πιστεύουν ότι θα καταρρεύσει η δημοτικότητα του Ερντογάν, ο οποίος όμως έχει αυταρχικά «όπλα» στην φαρέτρα του. Είναι η αναβολή των εκλογών μέσω απαράδεκτων κανόνων του Συντάγματος. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μπορεί να επεκταθεί σε όλη τη χώρα και να καλύψει το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ήδη οι νεκροί αγγίζουν τις 15 χιλιάδες και αυτό προκαλεί πόνο και απέραντο παρατεταμένο θρήνο. Οι τάφοι των νεκρών θα είναι ακόμα φρέσκοι μέχρι την πραγματοποίηση των εκλογών. Και με τη «δικαιολογία» αυτή θα επιβάλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ακόμη χειρότερα, αν νομίζει ότι κινδυνεύει, θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο για να σταματήσει την οργή των πολιτών.

Τα σπίτια έπεσαν σαν χάρτινοι πύργοι, φωνάζουν οι τίτλοι των τουρκικών και των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Το καθεστώς του Ερντογάν φέρει τεράστια ευθύνη. Διότι είναι διεφθαρμένο από τα πάνω προς τα κάτω και το ενδιαφέρον το δικό του και της μικρής ομάδας των ισλαμιστών που διοικεί την Τουρκία, ήταν -και είναι- το προσωπικό κέρδος.

Αφέθηκαν να δρουν ασύστολα οι εγκριμένοι από το καθεστώς κατασκευαστές, μηχανικοί, αρχιτέκτονες και λοιποί απατεώνες. Όλοι είδαμε τα βίντεο και τις φωτογραφίες. Εξαφανίστηκαν πολυώροφα κτίρια μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Η βοήθεια στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας είναι απαραίτητη. Αλλά, πως θα μπορέσουν να ασκήσουν έλεγχο οι ξένες χώρες, ότι αυτή η βοήθεια φτάνει στους πολύπαθους πολίτες της χώρας και όχι στα χέρια των μαφιόζων του Ερντογάν; Πως γνωρίζουν ότι ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας δεν παρουσιάζει αυτή τη βοήθεια ως δική του;

Οι χώρες πρέπει να φροντίσουν, η ίδια βοήθεια να φτάσει και στις καταστραμμένες περιοχές της Συρίας. Έγινε και εκεί σεισμός, αν δεν το πληροφορήθηκε ο εκ Κύπρου αρμόδιος υπουργός της Ελλάδας.

  • Αλλά τι ψάχνω και εγώ… Η ελίτ της Αθήνας φημίζεται για την «τουρκολαγνεία» της. Με το που έγινε ο φονικός σεισμός, είδαν με αγαλλίαση την πιθανότητα αλλαγής των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που βρίσκονται στο ναδίρ με ευθύνη του Ερντογάν.

Μακάρι να μας διαψεύσει ο ισλαμιστής πρόεδρος. Και η τραγωδία του τουρκικού λαού να του θυμίσει ότι τα συντρίμμια που είδε, τα δημιουργούν και οι πόλεμοι, όχι μόνο οι σεισμοί…

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

“Κέντησε” πάλι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ: Καταπέλτης για την Τουρκία, έσταζε μέλι για τη στρατηγική σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: