Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους: Η Κύπρος ΔΕΝ μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό της “Διπλωματίας των Σεισμών” Κύριε Προέδρε…

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ. Φωτογραφία Σταύρος Ιωαννίδης, ΓΤΠ, PIO




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Αθήνα

Κάθε φορά που σηκώνουν κεφάλι τα μέλη της ελίτ των Αθηνών και της Λευκωσίας επειδή στο ταραγμένο τους μυαλό φαντάζονται τον «Ερντογάν της (δήθεν) λύσης» του Κυπριακού, επαναφέρουν με άρθρα και αναλύσεις την ανάγκη να κλείσει, όπως-όπως, το εθνικό θέμα της Κύπρου.

Έτσι και τώρα. Με αφορμή τον φονικό και καταστρεπτικό σεισμό στην Τουρκία ξεκίνησαν οι κουβέντες για τη «Διπλωματία των Σεισμών» μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Και πρώτο «δώρο» στον αδιόρθωτο «Σουλτάνο» θα είναι πάλι η Κύπρος.

Να τα βρουν, δηλαδή, «ανώδυνα» για το Αιγαίο και ας χαθεί η Κύπρος. Ναι, είναι τόσο ανόητοι. Πάντα λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο λαός και η όπου γης Ομογενείς μας, ιδιαίτερα της Αμερικής, και πάντα χάνουν συντριπτικά.

Ας είμαστε ξακάθαροι και επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους: Η Κύπρος ΔΕΝ μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό της “Διπλωματίας των Σεισμών”…

  • Και απευθυνόμαστε πρωτίστως στον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος κέρδισε παλικαρίσια τις προεδρικές εκλογές πριν δύο εβδομάδες, νικώντας ταυτόχρονα τα δύο μεγάλα κόμματα της Κύπρου, τα οποία υποστηρίζουν την παράδοση όλης της Κύπρου στη σφαίρα επιρροής της κατοχικής δύναμης, της σημερινής ισλαμο-φασιστικής Τουρκίας του Ταγίπ Ερντογάν.

Παρουσιάζουν την παράδοση ως δήθεν επανένωση της Κύπρου, κοροϊδεύοντας πρωτίστως τους εαυτούς τους. Για ποιά επανένωση ομιλούν όταν προβλέπονται σύνορα με τη διευθέτηση που προωθούν;

Η νίκη του Χριστοδουλίδη ήταν και ένα μήνυμα που αφορά τη λύση του Κυπριακού, έστω και αν προσπαθούν να παρουσιάσουν την εκλογική του νίκη ως συναίνεση σε κακή διευθέτηση του Κυπριακού. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από το αφήγημα του δεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ.

Αλλά ευθύνεται και ο ίδιος διότι συνέχισε το παραμύθι της φιλοτουρκικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), όπως και του Πλαισίου του Αντόνιο Γκουτέρες. Ενώ όλοι οι άνθρωποι στην Κύπρο ανέμεναν πιο καθαρές κουβέντες. Ο κ. Χριστοδουλίδης ήταν στο Κραν Μοντανά και γνωρίζει την αλήθεια.

Άλλωστε η Hellas Journal και ο Φιλελεύθερος δημοσίευσαν τα πραγματικά απόρρητα έγγραφα των Ηνωμένων Πολιτειών και οι πολίτες, που θα αποφασίσουν στο δημοψήφισμα, γνωρίζουν όλη την αλήθεια:

Ότι επιχειρήθηκε φιλοτουρκική λύση, και αν ο μπουνταλάς Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεχόταν το Πλαίσιο του Γκουτέρες, τώρα ο κ. Χριστοδουλίδης δεν θα ήταν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά του «νότιου τμήματος» του νησιού. Δεν πρέπει να κρύβουμε τα λόγια μας διότι όπως ανέφερα παραπάνω οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

Ο υποφαινόμενος έχει διαβάσει τα απομαγνητοφωνημένα άκρως απόρρητα πρακτικά της τελευταίας μοιραίας νύχτας στο Κραν Μοντανά και γνωρίζει με ακρίβεια τη συνωμοσία εναντίον της Κύπρου. Και για το θέμα αυτό δεν έχω πει ακόμα τον τελευταίο λόγο.

Και ο Νίκος Κοτζιάς, αλλά και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ήταν απόλυτοι -και διαψεύσεις δεν δέχομαι. Εάν ο Νίκος Αναστασιάδης έλεγε το ναι -και ευτυχως δεν το είπε- η Κύπρος, αλλά και η Ελλάδα στο Αιγαίο θα βρίσκονταν σε δεινή θέση. Θα δημιουργούνταν στις Ελλάδα πόλεις με το όνομα «Νέα Κύπρος».

  • Ο νέος Πρόεδρος θα αναλάβει τα ηνία του κράτους την Τρίτη. Ήδη δέχεται πιέσεις από τις ελίτ των Αθηνών και της Λευκωσίας για μία λύση εξπρές του Κυπριακού.
  • Γνωρίζω ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν συμμερίζεται αυτή τη βιασύνη των «γνωστών-αγνώστων που εμφανίζονται πάντα ως οι επιτήδειοι ηλίθιοι της κατοχικής Τουρκίας για να ξεμπερδεύουν με την Κύπρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να τραβήξει αυτιά γιατί στο τέλος θα παρεξηγηθεί ότι συμφωνεί με τις ηλίθιες διεργασίες για να ετοιμάσουν το έδαφος για την παράδοση της Κύπρου.

Μου έλεγε κάποτε ο Νίκος Κοτζιάς ότι αν δεν υπήρχαν Έλληνες στο νησί έπρεπε να τους «φυτέψουμε» αναγνωρίζοντας τον στρατηγικό του ρόλο. Ένα ρόλο που ανακάλυψαν εσχάτως και οι Αμερικανοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την Κύπρο χωρίς να πληρώνουν και ενοίκιο για την χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και απόλυτοι: ότι αν ο Ελληνισμός απωλέσει την Κύπρο, θα χάσει και το Αιγαίο.

Περιμένουμε από το νέο Πρόεδρο, όταν αναλάβει τα ηνία της Κύπρου, να εξηγήσει με καθαρότητα στο λαό τη θέση του για το Κυπριακό. Έπρεπε, βεβαίως, να το κάνει προεκλογικά.

Οι πολίτες τον ψήφισαν ως λιγότερο «επικίνδυνο» για το Κυπριακό και ακόμα, για να καθαρίσει την Κύπρο από τη διαφθορά. Από αυτά τα θέματα θα κρίνουμε (και αν απαιτηθεί θα τον κατακρίνουμε) με όλη τη δύναμη της ψυχής μας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Αγαπητέ κ. Χριστοδουλίδη, αγαπητέ Νίκο, ξεκίνησες πολύ λάθος. Η «σφαγή των αμνών» στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν μία πρώτη αλλά πολύ λάθος κίνηση. Δεν πρόκειται να σε κρίνει κανείς επειδή, ως Πρόεδρος, προτιμάς τους δικούς σου ανθρώπους για να στελεχώσουν την Προεδρία. Αλλά θα μπορούσες να λύσεις το όποιο «πρόβλημα» διαφορετικά και με πιο ανθρώπινο τρόπο, διότι έτσι σε συνήθισαν οι πολίτες.

  • Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal
  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ και ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν συμφωνούν απόλυτα: Η Αλεξανδρούπολη είναι στρατηγικός, ενεργειακός και οικονομικός κόμβος για όλη την περιοχή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: