Δέος για το νέο, υπέροχο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Εξαιρετική η αρχιτεκτονική πρόταση [photos]

Η πρόταση για το «νέο» Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας Πηγή Υπουργείο Πολιτισμού




Το υπουργείο Πολιτισμού έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν την επιλεγείσα αρχιτεκτονική πρόταση βάσει της οποίας θα δημιουργηθεί το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τα γραφεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό κατέθεσαν υψηλού επιπέδου προτάσεις, όμως αυτή των Chipperfiled και Τομπάζη ξεχώρισε με διαφορά για αυτό και επελέγη ομόφωνα από την επιτροπή.

Δείτε στη φώτο γκάλερι που ακολουθεί το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο όπως αυτό θα μεταμορφωθεί.

 

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του αρχιτεκτονικού σχεδίου για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ο πρωθυπουργός σημείωσε:

«Με πολύ και σκληρή δουλειά και μεθοδική παρακολούθηση είμαστε σήμερα στο σημείο να έχουμε κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση αυτού του οράματος».

«Θα αποτελέσει μια σημαντικότατη παρέμβαση στον αστικό ιστό της πόλης αλλά και μια μοναδική ευκαιρία να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο περισσότερους επισκέπτες» είπε ο πρωθυπουργός.

«Προφανώς έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, έχουμε όμως το χρονοδιάγραμμα, έχουμε και το απαραίτητο εργαλείο, τον οδικό χάρτη για το πως θα δρομολογήσουμε τις μελέτες που θα κοστίσουν αρκετά χρήματα για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το έργο αυτό. Πρόθεσή μας είναι όλες οι μελέτες να χρηματοδοτηθούν από ιδιωτικές δουλειές και στη συνέχεια η κατασκευή του μουσείου και του περιβάλλοντα χώρου να χρηματοδοτηθούν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους» πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: