Δεν θέλουμε σύγκρουση με τη Ρωσία-Ετοιμοι ανά πάσα στιγμή για διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά: Δηλώσεις στο Tass της Νούλαντ

FILE PHOTO US Under Secretary of State for Political Affairs Victoria Nuland . EPA/MICHAEL REYNOLDS




«Δεν θέλουμε μια σύγκρουση με τη Ρωσία, θέλουμε απλώς η Ρωσία να εγκαταλείψει την Ουκρανία». Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε συνέντευξή της στο ρωσικό πρακτορείο Tass, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία «αύριο» για την εφαρμογή της συνθήκης New Start για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την αναστολή, αλλά όχι την εγκατάλειψή της», συνέχισε.

«Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε από αύριο, εάν η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη, και είμαστε επίσης έτοιμοι να επιτρέψουμε επιθεωρήσεις» σε αμερικανικές τοποθεσίες, πρόσθεσε η Νούλαντ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπέρ των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης ξεκινώντας μόνο από το αίτημα για μια «δίκαιη ειρήνη» που προωθείται στο σχέδιο 10 σημείων που πρότεινε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky διευκρίνισε η Nuland. «Αν οι ειρηνευτικές συνομιλίες ξεκινούσαν με βάση τη φόρμουλα «δίκαιης ειρήνης» που προτάθηκε από τους Ουκρανούς, προφανώς θα τους υποστηρίζαμε», είπε η Νούλαντ.

Με πληροφορίες από ansa.it
Ελλάδα Αθήνα 

Το φερέφωνο του Πούτιν απειλεί ανοιχτά την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα νικήσει, είναι έτοιμη να φθάσει μέχρι τα σύνορα της Πολωνίας», λέει ο Μεντβέντεφ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: