Απόρρητη έκθεση αποκαλύπτει τον χάρτη ακροδεξιών οργανώσεων στην Ελλάδα [video]

Στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ παρουσιάστηκε απόρρητη έκθεση για τη δράση και λειτουργία των ακροδεξιών οργανώσεων στην Ελλάδα. Screenshot via Glomex




Μια απόρρητη έκθεση που χαρτογραφεί την ακροδεξιά στην Ελλάδα με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 2023, αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Στην έκθεση υπάρχει αναφορά τόσο στο κόμμα της “Χρυσής Αυγής” όσο και σε άλλα κόμματα- ομάδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ακροδεξιάς και βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Χρυσή Αυγή

Σχετικά με το κόμμα της Χρυσής Αυγής επισημαίνεται ότι μετά την καταδίκη των μελών της το 2020 κατέγραψε μεγάλη δημοσκοπική πτώση και παρατηρήθηκε περιορισμένη κινητοποίηση των μελών της.

Όπως αναφέρει η έκθεση για την κάμψη του ηθικού ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και η βαριά ασθένεια του Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος λόγω Covid χρειάστηκε να μείνει για αρκετό καιρό στην ΜΕΘ και στη συνέχεια σε κέντρο αποκατάστασης.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτή την περίοδο, βρίσκονται σε εξέλιξη εσωτερικές διαβουλεύσεις ακόμα και για μη καθόδου της οργάνωσης στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

“Κόμμα Κασιδιάρη”

Για το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη προκύπτει σύμφωνα με την έκθεση ότι θέλει να μπει στη θέση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή λειτουργώντας παράλληλα ως μοχλός πίεσης για την αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος έχει καταδικασθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Κόμμα του Γιάννη Λαγού

Σχετικά με το κόμμα «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση» του οποίου ηγείται ο επίσης φυλακισμένος και καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Γιάννης Λαγός και το οποίο είναι μέλος του Εθνικιστικού Ευρωπαϊκού Κόμματος, η έκθεση αναφέρει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να κατέβει στις επικείμενες εκλογές μαζί με τον πολιτικό σχηματισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη και την Εθνική Σοσιαλιστική Αντίσταση.

‘Αλλες ακροδεξιές ομάδες

Υπάρχουν όμως κι άλλες ομάδες με μια πιο αυτόνομη δράση που δεν διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή οι οποίες συμμετέχουν σε πορείες και κινητοποιήσεις.

Πρόκειται για την ακροδεξιά οργάνωση “Propatria”, την “Hellenic Existence” ή ΙΑΧΗ, την «Εθνική Σοσιαλιστική Αντίσταση», τον «Ιερό Λόχο» στη Θεσσαλονίκη και την «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης».

 




 

Με πληροφορίες από skai.gr

 

Στα ύψη η αντιπαράθεση: “Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία” λέει ο Τσίπρας- “Χυδαιότητα και ύβρεις” απαντά ο Οικονόμου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: