Ανατροπή στην υπόθεση Qatargate: Ο δικηγόρος του Μαρκ Ταραμπέλα ζητεί την απαλλαγή του ανακριτή για καταπάτηση τεκμηρίου αθωότητας

FILE PHOTO: Ο Marc Tarabella EPA, OLIVIER HOSLET




Ο δικηγόρος του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, που βρίσκεται επί του παρόντος σε προσωρινή  κράτηση για την υπόθεση “Καταργκέιτ”, ανέφερε την Πέμπτη ότι ζήτησε το πρωί την απαλλαγή του ανακριτή Μισέλ Κλαίζ.

Για τον δικηγόρο του Marc Tarabella, Me Maxim Töller, το τεκμήριο αθωότητας του πελάτη του έχει παραβιαστεί επανειλημμένα, γεγονός που θα δικαιολογούσε την προσφυγή στον ανακριτή που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση. Ένα αίτημα για το σκοπό αυτό υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης, λέει.

Η υπεράσπιση του Marc Tarabella αναφέρει συγκεκριμένα ένα απόσπασμα από το ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το οποίο «οι δημόσιες θέσεις του κατηγορουμένου ήταν αρχικά εναντίον του Κατάρ και στη συνέχεια αυτές οι θέσεις αντιστράφηκαν από τη στιγμή που εντοπίστηκαν οι ύποπτες κινήσεις κεφαλαίων. «Ο δικαστής αφήνει ξεκάθαρα την άποψή για την ενοχή του κ. Tarabella σε αυτή την υπόθεση». «Φαίνεται ξεκάθαρα να θεωρεί δεδομένα τα αμφισβητούμενα γεγονότα και με τα οποία σχετίζεται η έρευνα που διευθύνει», επικρίνει ο δικηγόρος, ο οποίος βεβαιώνει ότι «ο φάκελος δεν αποκαλύπτει καμία κίνηση ύποπτων κεφαλαίων από τον Marc Tarabella» και ότι στο σε αυτό το στάδιο δεν υπήρξε «καμία οικονομική ανάλυση».

Η υπεράσπιση του Ταραντέλα λέει ότι ανακριτής πρέπει «να τηρεί απόλυτη αμεροληψία, κρατώντας τη ζυγαριά της δικαιοσύνης ισότιμη μεταξύ όλων των μερών, με έναν και μοναδικό σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας». «Προφανώς αυτό δεν ισχύει πλέον, υπάρχουν σοβαρές υποψίες μεροληψίας από την πλευρά του ανακριτή, που τον καθιστά ανίκανο να φέρει εις πέρας την αποστολή του», καταλήγει ο δικηγόρος.

Με πληροφορίες από lesoir.be
Eλλάδα Αθήνα 

Kρίνεται σήμερα η τύχη της Καϊλή: Το Δικαστήριο κρίνει αν θα μείνει προφυλακισμένη, απολογούνται και Ταραμπέλα, Παντσέρι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: