Αναδρομική έκθεση του εμβληματικού φωτογράφου Larry Fink στη Νέα Υόρκη [εικόνες]

File Photo epa04109108 Two images taken by US photographer Larry Fink are on display at his exhibition called ‘Body and Soul’ held at the University of Seville, in Sevilla, Spain, EPA/JOSE MANUEL VIDAL




Με αφορμή την αναδρομική έκθεσή του στη Robert Mann Gallery στη Νέα Υόρκη, ο θρυλικός φωτογράφος Larry Fink παραχώρησε συνέντευξη στο Blind Magazine, σε ηλικία 81 ετών, στοχάζεται για την καριέρα του.

Άλλαξε η εμπειρία τού να είναι μέσα σε κόσμο, κρατώντας μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι; « Ήμουν πολύ νέος όταν βγήκα από μια πολύ αριστερής πολιτικής τοποθέτησης οικογένεια με μια τεράστια ελπίδα για το ότι η ανθρώπινη φύση είναι κατά βάση θετική. Ήμουν πεισμένος ότι μέσω σοσιαλισμού, κομουνισμού, οποιουδήποτε «-ισμού», οι άνθρωποι θα ήταν σε θέση να επιλύουν τα προβλήματά τους και να ζούν μαζί με κάποιο βαθμό δικαιοσύνης. Έτσι όπως κύλησε η ζωή και τα πράγματα άλλαξαν, είδα ότι αυτή η αντίληψη που είχαμε για “επανάσταση” ακυρώθηκε από τους παράγοντες της ανθρώπινης απληστίας, ανθρώπινης βλακείας και Αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο… Στην Αμερική μπορείς να πεις ό,τι θέλεις, αλλά μόνον όσο δεν είναι ουσιαστικό. Από τη στιγμή που γίνεται ουσιαστικό, θα σε μπουγελώσουνε» είπε.

Δείτε εδώ φωτογραφίες της έκθεσης

Θυμάται μια περίπτωση που βρήκε τον μπελά του: «Ήταν μια ομάδα φωτογραφιών με επωνυμία “Fobidden Pictures”, μια φωτογράφιση μόδας με έγχρωμο φιλμ για το New York Times Magazine. Εμπνεόμενος από τον μαγικό ρεαλισμό, φωτογράφισα τη μόδα και παρακμή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, αλλά στην πραγματικότητα ήταν πολιτική σάτιρα με στόχο τους τότε Αμερικανούς ηγέτες. Αποφάσισα να συμπεριλάβω στα μοντέλα μια φιγούρα που έμοιαζε με τον Τζορτζ Ου. Μπους. Είχε μόλις εκλεγεί και είχε προηγηθεί η 9/11. Τον έβαλα σε αυτή την ομάδα απαγορευμένων φωτογραφιών να κάνει κάθε τι που στην ουσία θα ήταν βλασφημία να κάνει ένας ηγέτης».

Έχει κατά νου έναν τίτλο για καινούργιο λεύκωμά του; «Φαντάζομαι ότι θα μπορούσε να είναι “The Time it Takes to Get to Forever”» απάντησε.

Η έκθεση «Larry Fink» στη Robert Mann Gallery ολοκληρώνεται στις 4 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η Έλεν Μίρεν θα υποδυθεί τη διάσημη συγγραφέα Πατρίσια Χάισμιθ σε νέα ταινία του Αντόν Κορμπέιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: