Ακόμη και οι δολοφόνοι της Wagner παραδέχονται το αδιέξοδο: «Η Ρωσία δεν θα καταλάβει την Μπαχμούτ πριν από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο» λέει ο Πριγκόζιν

FILE PHOTO: Το αφεντικό της Wagner και ο “κολλητός” του Πούτιν, Γεβγκένι Πριγκόζιν, με το αφεντικό του στο Κρεμλίνο. Screenshot via YouTube




Ο επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner εκτίμησε ότι το Μπαχμούτ, επίκεντρο των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, δεν θα καταληφθεί από τη Μόσχα πριν από τον «Μάρτιο ή τον Απρίλιο», σημειώνοντας ότι ο αργός ρυθμός της ρωσικής προέλασης οφείλεται στην «τερατώδη στρατιωτική γραφειοκρατία».

«Πιστεύω ότι είναι τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Για να καταληφθεί το Μπαχμούτ, πρέπει να κοπούν όλες οι δίοδοι ανεφοδιασμού», δήλωσε ο Εβγκένι Πριγκόζιν, σε βίντεο που αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη στο Telegram.

«Πιστεύω ότι θα είχαμε πάρει το Μπαχμούτ εάν δεν υπήρχε αυτή η τερατώδης στρατιωτική γραφειοκρατία και αν δεν συναντούσαμε εμπόδια κάθε μέρα», δήλωσε ο Πριγκόζιν σε άλλο βίντεο στο κανάλι Telegram της υπηρεσίας Τύπου του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι η Wagner δεν μπορεί πλέον να στρατολογεί κρατουμένους για να πάνε στο μέτωπο με αντάλλαγμα αμνηστία αποτελεί «αιμορραγία» για την οργάνωσή του.

«Σε μια δεδομένη στιγμή, ο αριθμός των μονάδων θα μειωθεί και κατά συνέπεια ο όγκος των αποστολών που θέλουμε να εκτελέσουμε» επίσης, πρόσθεσε.

Η ιδιωτική οργάνωση μισθοφόρων Wagner ηγείται της επίθεσης στο Μπαχμούτ εδώ και μήνες, με τίμημα πολύ σημαντικές απώλειες. Έχει στρατολογήσει μεγάλο αριθμό φυλακισμένων για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία. Ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε στις 9 Φεβρουαρίου ότι αυτή η στρατολόγηση είχε σταματήσει και δεν κρύβει πια ότι βρίσκεται σε σύγκρουση με τη ρωσική στρατιωτική ιεραρχία.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

«Βιώσιμη ειρήνη» θα ζητήσει ο ΟΗΕ στην πρώτη επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία: Προσχέδιο ψηφίσματος με στόχο τη διπλωματική απομόνωση της Μόσχας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: