Βρίσκεται η Ρωσία πίσω από το κάψιμο του Κορανίου στην Στοκχόλμη; Πλήρωσε τα έξοδα της εκδήλωσης στη Στοκχόλμη φιλορώσος ακροδεξιός δημοσιογράφος!

FILE PHOTO: Ιρανοί καίνε την σημαία της Σουηδίας μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Τεχεράνη. EPA, ABEDIN TAHERKENAREH




Το ενδεχόμενο η Ρωσία να βρίσκεται πίσω από το κάψιμο του Κορανίου έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη προκειμένου να εγείρει προσκόμματα στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ επισημαίνει η Telegraph.

Σημειώνει ότι ο οργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο ακροδεξιός δημοσιογράφος Chang Frick που διατηρεί δεσμούς με το Κρεμλίνο.

Σημειώνεται ειδικότερα ότι ο Chang Frick, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν για το Russia Today (RT) και το πρακτορείο Ruptly, ήταν αυτός που πλήρωσε τα διοικητικά τέλη για τη διαδήλωση έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη όπου ο ακροδεξιός πολιτικός Rasmus Paludan έκαψε το ιερό βιβλίο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Paludan ανέφερε στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Frick, ο οποίος διευθύνει τη δεξιά λαϊκιστική ιστοσελίδα Nyheter Idag και παρουσιάζει μια εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό που χρηματοδοτείται από το εθνικιστικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, ήταν αυτός που κατέβαλλε τα τέλη για να πραγματοποιηθεί η διαδήλωση.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα καλύψει τυχόν ζημιές που υπέστη ο Paludan ως αποτέλεσμα της εκδήλωσης.

Επισημαίνεται ότι η εμπλοκή του 39χρονου δημοσιογράφου στο περιστατικό εγείρει φόβους ότι η Ρωσία μπορεί να σχεδίασε το περιστατικό σε μια προσπάθεια να ανακόψει την επέκταση του ΝΑΤΟ.

«Αυτός που μπορεί να ωφεληθεί περισσότερο από το να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά είναι ο Putin», δήλωσε ο Paul Levin του Ινστιτούτου Τουρκικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Αν και δεν υπήρχαν ακόμη επαρκή στοιχεία για να τεκμηριωθεί η αιτιώδης συνάφεια, ο Levin υπογράμμισε ότι προς το παρόν «υπάρχουν βάσιμες υποψίες».

«Το όλο περιστατικό δημιουργεί υπόνοιες για πιθανή ρωσική ανάμιξη, αλλά προς το παρόν πρόκειται κυρίως για εικασίες», ανέφερε ο  Levin στην Telegraph.

ΠΗΓΗ: The TelegraphRoland Oliphant – Kremlin-linked journalist organised Quran-burning at Turkish embassy in Stockholm

Gatestone Institute: Οι εκλογές αφορούν πολλές κοντινές -στην Τουρκία- χώρες… Η ιδεολογία του Ερντογάν είναι καθαρά αντιδυτική

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: