Κυνικός και ψεύτης ο Πεσκόφ για το χτύπημα στην πολυκατοικία: Δεν χτυπάμε άμαχους – Τα βρετανικα άρματα «θα καούν», λέει

FILE PHOTO: Ανερυθρίαστος ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, λέει πως οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν μόνο “στρατιωτικούς στόχους”. EPA, VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Εντεκα μήνες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και καθώς όλη η διεθνής κοινότητα έχει διαπιστώσει με ποιο τρόπο πολεμούν οι δυνάμεις του Πούτιν, επιδιδόμενες με “ευκολία” σε εγκλήματα πολέμου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ήρθε σήμερα να ξαναπεί τα ίδια ψεύδη: Χτυπάμε μόνο στρατιωτικούς στόχους, είπε.

Αναφερόταν στην αιματηρή επίθεση κατά κατοικημένης περιοχής στη διάρκεια της οποίας επλήγη πολυκατοικία και έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 35 άμαχοι.

Δύο ημέρες μετά την ρωσική πυραυλική επίθεση που έπληξε πολυκατοικία στην Ντνίπρο, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, κυνικός και ψευδόμενος όπως πάντα, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν βομβαρδίζουν κτίρια με κατοικίες, ούτε τις μη στρατιωτικές υποδομές, βομβαρδίζουν στρατιωτικούς στόχους”, και πρόσθεσε μάλιστα ότι “η κατάσταση” στην Ντνίπρο είναι αποτέλεσμα των ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραύλων και του αντιαεροπορικού συστήματος άμυνας.

Ωστόσο, δείχνοντας για άλλη μια φορά την οργή του Κρεμλίνου για την διεθνή βοήθεια στην Ουκρανία και την κλιμάκωσή της, ο Πεσκόφ συνέχισε λέγοντας ότι τα βαριά άρματα μάχης που προγραμματίζει η Βρετανία να στείλει στην Ουκρανία “θα καούν”.

Το Λονδίνο ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα αποστείλει στο Κίεβο 14 από τα άρματα μάχης του Challenger 2, όπως και άλλη προηγμένη υποστήριξη πυροβολικού τις ερχόμενες εβδομάδες.

“Χρησιμοποιούν αυτήν την χώρα ως εργαλείο για να επιτύχουν τους αντιρωσικούς τους σκοπούς”, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα των γερακιών της Μόσχας για να δικαιολογήσουν τον επιθετικό τους πόλεμο.

“Αυτά τα άρματα μάχης καίγονται και θα καούν ακριβώς όπως τα υπόλοιπα”, πρόσθεσε. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στην εξολόθρευση του μεγαλύτερου μέρους των ρωσικών αρμάτων μάχης που έχει επέλθει μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα της επιτυχούς ουκρανικής αντίστασης.

Mε πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation

H Μπέρμποκ στη Χάγη για ενδεχόμενη προσαγωγή Πούτιν στο Διεθνές Δικαστήριο: Ποιους θα δει στην Ολλανδία η Γερμανίδα ΥΠΕΞ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: