«Τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια»: Συγκλονίζει η μητέρα του Αλκη Καμπανού στην έναρξη της δίκης: Διεκόπη η συνεδρίαση για τις 23 Ιανουαρίου [βίντεο]

Η μητέρα του Άλκη Καμπανού Μελίνα Κακουλίδου προσέρχεται στην δίκη των 12 κατηγορουμένων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ




Η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων νέων ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία διεκόπη ύστερα από σχετικά αιτήματα πέντε εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, που είχαν υποχρεώσεις στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Η πρόεδρος ανακοίνωσε άλλες 23 δικασίμους, μέχρι τον Μάρτιο εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο.

Νωρίτερα έγινε η διαδικασία νομιμοποίησης των δικηγόρων και εκφωνήθηκε ο κατάλογος των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη, καθώς, πέρα από τους 12 κατηγορούμενους είναι και οι 20 υπερασπιστές τους, 26 είναι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου και άλλοι τόσοι αυτοί που θα προταθούν από την πλευρά της υπεράσπισης.

Τα αναγνωστέα έγγραφα στη δίκη είναι 180, τα 140 από αυτά αφορούν σε βιντεοληπτικό υλικό, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η κατάθεση της ιατροδικαστού.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων πραγματοποίησαν οπαδοί του Άρη νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια, φωνάζοντας συνθήματα στη μνήμη του 19χρονου.

Ισχυρή αλλά διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών εντός και εκτός των δικαστηρίων.

Καταβεβλημένοι αλλά με περίσσεια αξιοπρέπεια, μπήκαν στη δικαστική αίθουσα οι γονείς του 19χρονου.

Την ώρα που έμπαιναν οι κατηγορούμενοι, η μητέρα του Άλκη τους κοίταζε επίμονα και έδειξε με το χέρι της τους δύο από αυτούς.

Τώρα μιλάει η δικαιοσύνη, δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού προσερχόμενος στο δικαστήριο, ενώ η μητέρα του άτυχου 19χρονου δήλωσε ότι τα ισόβια είναι ισόβια και πρέπει να μείνουν «για πάντα μέσα στη φυλακή».

Δίπλα της βρισκόταν η Ελένη Δαλακλίδου η αδελφή της αδικοχαμένης 34χρονης Ζωής που δολοφονήθηκε στην Ξάνθη το 2012.

Η δίκη για τη δολοφονία του άτυχου νέου αναμένεται να διαρκέσει για μεγάλο διάστημα, με αρκετές δικασίμους.




Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλοι οι κατηγορούμενοι χτύπησαν τον 19χρονο Άλκη ο οποίος έπεσε στο πεζοδρόμιο και τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν, λέγοντας «μη με χτυπάτε άλλο» και «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω».

Ο 19χρονος ξεψύχησε, επί τόπου, πριν την έλευση του ΕΚΑΒ. Από τη νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατος του θύματος επήλθε από πολλαπλές κακώσεις στα κάτω άκρα σε συνδυασμό με κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις.

Δίπλα στον Άλκη βρισκόταν κι άλλος ένας νεαρός τον οποίο οι δράστες αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αλλά αυτός διακομίστηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο και απέφυγε το μοιραίο.

Επίσης τραυματίστηκε, με μαχαιριά στο πόδι, και ο τρίτος της παρέας που δέχτηκε επίθεση αλλά κατάφερε να διαφύγει.




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

«Μη με χτυπάτε άλλο…»: Η ώρα της δικαιοσύνης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στο εδώλιο οι δώδεκα κατηγορούμενοι

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: