Προς τρίτο γύρο οι διαβουλεύσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον για τα F-35, λέει το Πεντάγωνο: Πολλές διαφωνίες, συζητούν ΜΟΝΟ για αποζημιώσεις

FILE PHOTO: Τέσσερα F-35 της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ στη διάρκεια εκπαίδευσης. Φωτογραφία via Twitter, Israel Air Force, @IAFsite




Αντιπροσωπείες του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας ολοκλήρωσαν τον δεύτερο γύρο διαβουλεύσεων για τα F-35 στις 18 Ιανουαρίου 2023 στην Ουάσιγκτον, καθώς ο πρώτος γύρος είχε διεξαχθεί στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου, οι αντιπροσωπείες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις μέσω της επόμενης συνάντησης που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα την άνοιξη του 2023.

Η Άγκυρα λέει ότι πλήρωσε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για πέντε αεροπλάνα και ζητά από τις ΗΠΑ να επιστρέψουν τα χρήματα μετά την επίσημη εξαίρεση από το πρόγραμμα στις 23 Σεπτεμβρίου 2021. Η Τουρκία ΔΕΝ θα λάβει τα μαχητικά F-35. Το θέμα έχει τελειώσει. Αλλά η Άγκυρα απαιτεί να της επιστραφεί το 1,4 δισ. δολάρια. Όμως οι Αμερικανοί δεν συμφωνούν.

Αυτές οι συνομιλίες περιγράφονται ως τεχνικές και διεξάγονται με τη συμμετοχή νομικών συμβούλων, λογιστών και εμπειρογνώμονες.

Γεγονός η πρώτη πτήση του πρώτου ελληνικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Μ-346: Από την Ιταλία την Καλαμάτα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: