Σε λιγότερο από 24 ώρες η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις κυπριακές Προεδρικές Εκλογές: Ποιοι θα στηρίξουν ποιους υποψήφιους…

FILE PHOTO: Η σημαία της Κύπρου. Πηγή φωτογραφίας: Twitter. Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών




Για τους ποδοσφαιρόφιλους ο Ιανουάριος είναι μήνας μετεγγραφών και μια περίοδος κατά την οποία οι ομάδες προσπαθούν να ενισχυθούν αλλά και να στείλουν αισιόδοξα μηνύματα προς τον κόσμο τους, γράφει ο συνάδελφος Ανδρέας Πιμπίσιης στον Φιλελεύθερο.

Για τους πολιτικούς και δη τους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είναι η στιγμή κατά την οποία θα παρουσιάσουν τα ονόματα που τους στηρίζουν, στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα προς το εκλογικό σώμα.

Η στόχευση του Αβέρωφ Νεοφύτου είναι πολύ ξεκάθαρη και θέλει να απευθυνθεί πρωτίστως στους Συναγερμικούς. Η επιλογή της Αννίτας Δημητρίου ως το πρόσωπο που θα προτείνει τον Αβέρωφ Νεοφύτου ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς είναι το άτομο που έφερε την ανατροπή στις όποιες προβλέψεις είχαν γίνει για την προεδρία της Βουλής.

Απ’ εκεί και πέρα στον κατάλογο των ατόμων που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Νεοφύτου περιλαμβάνονται, ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, η θυγατέρα του ιδρυτή της παράταξης Καίτη Κληρίδη και ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς. Από την Πινδάρου διαμηνύουν ότι θα υπάρχει ισορροπία 50-50, άνδρες-γυναίκες, και ότι στον κατάλογο θα υπάρχει και όνομα έκπληξη.

Στο επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους όσον αφορά στο άτομο που θα προτείνει την υποψηφιότητα.

Υπάρχει μια λίστα με 4-5 ονόματα και θα γίνει επιλογή ενός εξ αυτών. Απ’ εκεί και πέρα στον κατάλογο των υποστηρικτών συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, από τους Οικολόγους Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Νατάσα Ιωάννου και Έφη Ξάνθου, επίσης οι Γιώργος Βασιλείου και Τάκης Χατζηδημητρίου, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη και η Αννίτα Σαντοριναίου, ο ΓΓ ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, οι Νίκος Ζάμπογλου, Χαρ. Έλληνας, Λ. Λαζάρου, Στ. Μαλάς, Μέλανη Στέλιου και Ελένη Χρυσοστομίδη.

Όσον αφορά τον Νίκο Χριστοδουλίδη, έγινε ήδη γνωστό ότι την υποψηφιότητά του θα προτείνει η 18χρονη θυγατέρα του Ιωάννα Χριστοδουλίδη. Στα ονόματα των ατόμων που θα στηρίξουν τον Ν. Χριστοδουλίδη περιλαμβάνονται και αυτά του πρώην υπουργού Νίκου Κόση, των Αριστείδη Γιορδαμλή, Θεόφιλου Θεοφίλου, Χριστίνας Καλλένου, Δημήτρη Σολομωνίδη και Αλέξιας Βασιλείου. Στον κατάλογο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, περιλαμβάνονται και άλλα ονόματα εκπλήξεις.

Ο Κωστής Ευσταθίου θα είναι το άτομο που θα προτείνει την υποψηφιότητα Γιώργου Κολοκασίδη, κίνηση η οποία αναμένεται να προκαλέσει νέες αναταράξεις στον χώρο της ΕΔΕΚ, με τον βουλευτή να βρίσκεται την επομένη αντιμέτωπος με απόφαση διαγραφής από το Κίνημα. Στον κατάλογο υποστηρικτών περιλαμβάνονται οι Α. Αγγελίδης, Λ. Λουκαΐδης, Ν. Παλάς, Ν. Κουτσού, Π. Ιωαννίδης, Α. Σκοτεινός, Ν. Κουρούσιης, Φ. Κλόκκαρης.

ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος

Ποιο είναι το “Mea Culpa” του Νίκου Αναστασιάδη στα δέκα χρόνια της Προεδρίας του; Η “προίκα” στον διάδοχό του…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: