Πριν 55 χρόνια, οι παππούδες μας δεν μιλούσαν λόγω πολιτικών: Βρεθήκαμε αγκαλιασμένοι σε συγκέντρωση του κ. Χριστοδουλίδη

Στιγμιότυπο από την ομιλία του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη από την τελική επαρχιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Μόντε Καπούτο στη Λεμεσό. Φωτογραφια από το Επιτελείο του




Αγαπητη Hellas Journal, είμαστε δύο νέοι άνθρωποι που θα ψηφίσουμε για πρώτη φορά.

Αποφασίσαμε να μοιραστούμε την ιστορία μας με τον κόσμο, γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει να προσπαθήσουμε κι εμείς να αφήσουμε πίσω μας παλιές ιστορίες που μας πλήγωσαν και να προχωρήσουμε με αγάπη.

Για τους λόγους που θα καταλάβετε πιο κάτω, δεν θα θέλαμε να δημοσιεύεστε τα ονόματα μας. Στόχος μας δεν είναι να γίνουμε αφορμή να αρχίσουν άλλες συζητήσεις για τις οικογένειες μας αλλά να δώσουμε το μήνυμα της ενότητας και της αγάπης.

Η ιστορία ξεκινά πριν πενηνταπέντε περίπου χρόνια. Οι παππούδες μας στήριζαν διαφορετικές ιδεολογίες. Οι τότε καταστάσεις ήταν η μεγάλη τους διαφορά που είχε αντίκτυπο σε όλα τα μέλη των οικογενειών μας. Στην Κύπρο ξεκινούσε ένας εμφύλιος που στο τέλος, και με την προδοσία της χούντας, κατέστρεψε το νησί.

Τα παιδιά τους (οι γονείς μας) συνέχισαν να μην μιλάνε μεταξύ τους χωρίς να ξέρουν καλά-καλά το λόγο. Εμείς δεν γνωρίζουμε και πολύ περισσότερα πράγματα. Ούτε και έχει σημασία.

  • Εκείνο όμως που θα θέλαμε να μοιραστούμε είναι το τι συνέβη πρόσφατα. Βρεθήκαμε σε προεκλογική συγκέντρωση του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Επειδή είναι νέος, αυτό μας ώθησε να δούμε αν αξίζει να ψηφίσουμε την πρώτη φορά και να συμβάλουμε κι εμείς για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε να δούμε τόσο κόσμο και ειδικά κόσμο που προέρχεται από διάφορες κομματικές παρατάξεις. Ενώ ακούγαμε τον κ. Χριστοδουλίδη, ο οποίος με ευγένεια και χαμόγελο ανέλυε τις απόψεις του, η παρέα μου με σύστησαν με ένα άτομο της ηλικίας μου.

Μόλις άκουσα το επίθετο σάστισα. Άρχισα να ρωτώ περισσότερα. Σιγά-σιγά συνειδητοποιήαμε ότι είμαστε τα εγγόνια των παππούδων που δεν μιλιόντουσαν μεταξύ τους λόγω πολιτικών διαφορών.

Λίγο πριν το τέλος, ακούσαμε τον κ. Χριστοδουλίδη να μας καλεί όλους να παραμείνουμε ενωμένοι μακριά από χρωματισμούς. Αυθόρμητα, κοιτάξαμε ο ένας τον άλλο, αγκαλιαστήκαμε και είπαμε ότι θα βρεθούμε για καφέ.

Μπορεί η ιστορία μας να μην είναι σημαντική και ίσως να μην “πουλά” όπως άλλες ιστορίες που δημοσιεύονται. Όμως για εμάς τους δυο είναι σημαντικό που ανταμώσαμε και ίσως η δική μας ιστορία εκφράζει και άλλους.

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο σας.

Με Εκτίμηση,

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Σε περιόδους έντασης και εκλογών, στην Αθήνα και τη Λευκωσία συζητούν για παραχωρήσεις, ενώ στην Τουρκία προβάλλουν κι άλλες διεκδικήσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: