Ποιος την άφησε να φύγει; H αρχηγός των “38 προσφύγων” του Έβρου ζει στη Γερμανία: Εγκατέλειψε σαν …κυρία την Αθήνα με το αεροπλάνο της …γραμμής!!

Οι φωτογραφίες της Μπάιντα (Baidaa S.) δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της Lifo.




Πολύ ενδιαφέρουσες είναι οι πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Spiegel (ΕΔΩ) για την 27χρονη Μπάιντα. Για την γυναίκα που συνομιλούσε με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και τους δημοσιογράφους των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και φαινόταν να είναι η αρχηγός της ομάδας των προσφύγων.

Είναι αυτή που καθοδηγούσε, βασικά, τις ΜΚΟ και τους ξένους ανταποκριτές. Είναι αυτή που πρέπει να υλοποίησε το σχέδιο για να κατηγορηθεί ασύστολα η Ελλάδα ότι άφησε να πεθάνει ένα πεντάχρονο παιδί, σε σημείο που δήθεν ήταν εντός των ελληνικών συνόρων.

Μερικοί πιστεύουν ότι υλοποιούσε σχέδιο των Τούρκων. Είναι κάτι που είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί αυτή τη στιγμή.

Η Μπάιντα, σε ένα ηχητικό μήνυμα προς τα ΜΜΕ το καλοκαίρι, ακουγόταν σαν να κλαίει, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν πάνω στην νησίδα μαζί με τους άλλους πρόσφυγες και την 70χρονη γιαγιά της και κινδύνευαν.

Σύμφωνα με το περιοδικό πηγή των περισσότερων ισχυρισμών που μεταφέρθηκαν στα ΜΜΕ είναι η “Baidaa S”. Όπως αναφέρει το Spiegel, η 27χρονη είναι αυτή που φερόταν να καθοδηγεί την ομάδα των προσφύγων. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) “Human Rights 360” και “Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες” επικοινωνούσαν μαζί τους.

Οταν τελικά οι πρόσφυγες πήραν την κάρτα αιτούντος άσυλο και μεταφέρθηκαν στην Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Δράμας, η Μπάιντα τους εγκατέλειψε, μαζί και την γιαγιά που αποδείχθηκε ότι ΔΕΝ είχε.

“Η Baidaa S., η οποία διατηρούσε επαφή με τα μέσα ενημέρωσης και τις ΜΚΟ κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Έβρο, ζει τώρα στη Ρηνανία-Παλατινάτο” γράφει το δημοσίευμα του Spiegel. Εξηγούν ότι μεταφέρθηκε στη Δομή της Δράμας, αλλά ”λίγο αργότερα δημοσίευσε ένα βίντεο στο Tik Tok από μια πτήση που απογειώνεται από την Αθήνα. Από κάτω έγραφε στα αραβικά: “Έφτασα στη Γερμανία, ήταν ένας μακρύς αγώνας”. Το βίντεο έχει έκτοτε διαγραφεί”, σημειώνει το περιοδικό.

“Το πώς η Baidaa S. κατάφερε να αποκτήσει τα απαραίτητα έγγραφα για να πετάξει στη Γερμανία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να εξηγηθεί” γράφει το Spiegel, καθώς όπως φαίνεται δεν μπόρεσε να το εξηγήσει από την έρευνα του.

“Σύμφωνα με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκτοτε παντρεύτηκε έναν Σύρο στη Γερμανία. Από τότε δημοσιεύει πολλά στα κανάλια της στο TikTok και στο Instagram. Στα τέλη Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 24.000 άνθρωποι την ακολουθούν στο Instagram. Αρνείται να ξαναμιλήσει στο SPIEGEL, λέει ο σύζυγός της στο τηλέφωνο”.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της στο ινσταγκραμ πάντως, δεν φαίνεται να πήγε στην Γερμανία τώρα για πρώτη φορά. Αντιθέτως, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να πηγαινοέρχεται μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας, ενώ κάνει και αναρτήσεις με τοποθεσία το Ντουμπάι και την Ράκα.

Στα σόσιαλ μήντια εμφανίζεται ως συγγραφέας και σε πολλές φωτογραφίες επιδεικνύει το πολύ προσεγμένο μανικιούρ της (το οποίο διατηρούσε και όταν βρέθηκε στο ΚΥΤ).

Το βέβαιο είναι ότι όταν εμφανίστηκε στον Έβρο το καλοκαίρι ζητώντας άσυλο από την Ελλάδα, έλεγε ψέματα ότι ήταν πρόσφυγας και είχε έρθει με την 70χρονη (ανύπαρκτη) γιαγιά της. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της, η Μπάιντα βρισκόταν ήδη στην Γερμανία μήνες πριν έρθει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πως βρέθηκε από την Γερμανία στην Τουρκία και από εκεί στον Εβρο και μετά ξανά στην Γερμανία; Το Spiegel όπως λέει, δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις μέχρι τώρα σε αυτά τα ερωτήματα που φαίνεται να είναι και τα πιο ουσιαστικά, καθώς πρόκειται για την γυναίκα που καθοδηγούσε την ομάδα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είπε πολλά ψέματα.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι έπεσαν θύμα αυτής της γυναίκας, αλλά δυστυχώς για μεγάλο διάστημα την κάλυψαν και γι’ αυτό ελέγχονται και ευθύνονται για τον διασυρμό της Ελλάδας.

Πληροφορίες από το περιοδικό Spiegel και την ιστοσελίδα LIFO

Η απολογία του Der Spiegel για το fake ρεπορτάζ της 5χρονης Μαρίας στον Έβρο: Οι 4.600 λέξεις που αποκαθιστούν την αλήθεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: