Ο Ζεμενίδης απάντησε στον κ. Συρίγο για τα F-16 που απαιτεί ο Ερντογάν: Ανοησίες, δεν εκφράζει τη θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας (video)

Ο επικεφαλής της οργάνωσης HALC, Έντι Ζεμενίδης με τη δημοσιογράφο του OPEN, Αλεξία Τασούλη. Φωτογραφία via OPEN TV




Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας της Ελλάδας, καθηγητή Άγγελου Συρίγου αναφορικά με την απόκτηση των αμερικανικών F 16 από την Τουρκία, προκάλεσαν θυμό και οργή στην Ομογένεια της Αμερικής.

Επίσης υπήρξε ενόχληση και από το περιβάλλον του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας να παγώσει η αγοραπωλησία των μαχητικών F-16. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το περιβάλλον του γερουσιαστή ζήτησε διευκρινίσεις από την Αθήνα και τις έλαβε.

Όπως είναι γνωστό, οι Ελληνοαμερικανοί αγωνίζονται εδώ και χρόνια προκειμένου ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν να μην πάρει στα χέρια του ούτε ένα αμερικανικό όπλο, ειδικά όμως τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16. Θυμίζουμε επίσης ότι η Ομογένεια, με τη βοήθεια του Ρόμπερτ Μενέντεζ, ήταν αυτή που σταμάτησε την απόκτηση των F-35, από την κατοχική Τουρκία, λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος S-400.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Συρίγος ισχυρίστηκε με τις δηλώσεις του πως είναι «προς το συμφέρον της Ελλάδας να δώσει η Αμερική τα F-16 στην Τουρκία»! (ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ)

Η δήλωση αυτή προκάλεσε και τη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο κ. Συρίγος είναι “λαγός” του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη…

Μετά την κατακραυγή, ο υφυπουργός Παιδείας έστειλε απάντηση (ΕΔΩ) στον Μιχάλη Ιγνατίου, ο οποίος έγραψε τη γνώμη του (ΕΔΩ) για το θέμα που δημιουργήθηκε.

Ο αρθρογράφος της Hellas Journal, σημείωνε χαρακτηριστικά: Αγαπητέ Άγγελε, και τι να πούμε τώρα στον γερουσιαστή Μενέντεζ; Ότι κάνει λάθος να επιμένει στο πάγωμα της πώλησης των F-16 στους Τούρκους;

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Hellenic Leaders (HALC) Έντι Ζεμενίδης απάντησε στον κ. Συρίγο μιλώντας στη δημοσιογράφο του OPEN, Αλεξία Τασούλη.

Ο κορυφαίος παράγοντας της Ομογένειας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις του κ. Συρίγου, λέγοντας μάλιστα ότι «τέτοια πράγματα ακούγονται μόνο από πράκτορες της Τουρκίας»!

Ο κ. Ζεμενίδης είπε και κάτι άλλο: Ότι απ’ ότι γνωρίζει από νομοθέτες και αξωματούχους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δεν συμφωνούν με τη θέση που εξέφρασε ο κ. Συρίγος. Πιστεύουν ακριβώς το αντίθετο…

Αγαπητέ Άγγελε, και τι να πούμε τώρα στον γερουσιαστή Μενέντεζ; Ότι κάνει λάθος να επιμένει στο πάγωμα της πώλησης των F-16 στους Τούρκους; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: