O Πελέ στο δρόμο για την τελευταία του κατοικία [δείτε live]

A fire engine carrying the coffin with Pele leads the funeral procession in Santos, Brazil, 03 January 2023. EPA, Antonio Lacerda




Στο δρόμο για την τελευταία του κατοικία, βρίσκεται ο Πελέ τυλιγμένος με τις σημαίες της Βραζιλίας και της Σάντος.

Η σορός του μεταφέρεται προς το Memorial Necrópole Ecumênica, μέσα από τους δρόμους του Σάο Πάολο.

Νωρίτρα, ο άρτι ορισθείς Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έφτασε στην πόλη Σάντος προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον Πελέ.

Φτάνοντας κοντά στο στάδιο με ελικόπτερο, ο Λούλα, συνοδευόμενος από την πρώτη κυρία Ροζάντελα ντα Σίλβα και τον υπουργό Μάρτσιο Φράνκα μετέφερε αμέσως τα συλλυπητήριά του στη χήρα του Πελέ όταν έφτασε κάτω από τη μεγάλη τέντα όπου εκτίθεται το φέρετρο.

Στάθηκε δίπλα στο φέρετρο του Πελέ, που ήταν καλυμένο με μια βραζιλιάνικη σημαία, στο κέντρο του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός του κράτους παρακολούθησε μια σύντομη θρησκευτική τελετή μπροστά στο φέρετρο του Πελέ πριν από την αναχώρηση της νεκρώσιμης πομπής στους δρόμους της Σάντος, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00-και θα διαρκείσει μία ώρα-, και στη συνέχεια την ταφή.

Η τρίτη σύζυγος του Πελέ, Μαρτσία Τσιμπέλε Αόκι, ντυμένη στα μαύρα και με δάκρυα, πέρασε το χέρι της πάνω από το κεφάλι του ποδοσφαιριστή που παντρεύτηκε το 2016. Τρία από τα έξι επιζώντα παιδιά του Πελέ ήταν παρόντες.

Οι συγγενείς του απέτισαν συγκινητικό φόρο τιμής, κρατώντας τα χέρια γύρω από το φέρετρό του σε προσευχή.

Περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι-σύμφωνα με τη Σάντος- πέρασαν από χθες στις 15:00 όταν ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στον Πελέ, στο γήπεδο της Σάντος «Vila Belmiro»

Αφού ολοκληρώθηκε η 24ωρη αγρυπνία, η πομπή που ξεκίνησε μεταφέρει το φέρετρο του Πελέ πρόκειται να περάσει από τους δρόμους του Σάντος, περνώντας τη γειτονιά όπου ζει η 100χρονη μητέρα του , Σελέστ Αράντες, και καταλήγοντας στο νεκροταφείο Ecumenical Memorial Necropolis, όπου θα ταφεί σε ιδιωτική τελετή.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα του, πάσχοντας από γνωστικές διαταραχές, αγνοεί τον θάνατο του γιου της.

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Πελέ, πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο μέχρι τον θάνατό του την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών από νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια, βρογχοπνευμονία και αδενοκαρκίνωμα του παχέος εντέρου, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου που δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σάντος, Βραζιλία

«Δεν ηξεραν να βγάλουν σέλφι και τους βοήθησα»: H απίστευτη απάντηση Ινφαντίνο μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τις φωτογραφίες δίπλα από τον νεκρό Πελέ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: