Μοιχός και άστοργος πατέρας: Με τρόμο μπροστά σε όσα δεν έχουν ειπωθεί ακόμη ο Κάρολος θέλει συμφιλίωση με Χάρι-Μέγκαν [videos]

epa10171394 (FILE) – Britain’s Prince William, Duke of Cambridge (L), Prince Charles, Prince of Wales (C) and Prince Harry (R) attend the athletics competition of the Invictus Games, in London, Britain, 11 September 2014 (reissued 08 September 2022). According to a statement issued by Buckingham Palace on 08 September 2022, Britain’s Queen Elizabeth II has died at her Scottish estate, Balmoral Castle, on 08 September 2022. The 96-year-old Queen was the longest-reigning monarch in British history. Her eldest son, Charles, Prince of Wales, the heir to the British throne, became king upon her death. Britain’s new monarch will be known as King Charles III, Clarence House confirmed. EPA/WILL OLIVER *** Local Caption *** 55280519




Σε ένα πρόσφατο ιδιωτικό δείπνο για φίλους που παρέθεσαν ο Τσαρλς και η Καμίλα στο Clarence House, οι καλεσμένοι του Βασιλιά έμειναν έκπληκτοι από την προφανή απροθυμία του να αντιμετωπίσει τον γιο του Χάρι για την… προδοσία του.

Eνώπιος πολλαπλών συκοφαντιών, αδιακρισιών και προκλήσεων, ο Κάρολος αποκάλυψε μια από τις βασικές του αδυναμίες: μια συνταγματική απροθυμία να αντιμετωπίσει κατά μέτωπο τα προσωπικά προβλήματα.

Αντί να πολεμήσει για μια εκ των σημαντικότερων αρχών, αποκάλυψε στους καλεσμένους του, ότι προτίμησε να αποφύγει μια πικρή μάχη.

Και έτσι δεν ήταν έκπληξη η ανάγνωση της χθεσινής λίστας των προτάσεων για μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής, με «πηγές» του Παλατιού να λένε ότι ο βασιλιάς μπορεί να αγνοήσει την προδοσία και τον δόλο του Χάρι πο εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και να επιδιώξει «συμφιλίωση» παραδεχόμενος τα λάθη του .

Μια τέτοια πρόταση πρέπει να συγκλόνισε πραγματικά τους μοναρχικούς της Βρετανίας, μια εκλογική περιφέρεια που αποτελεί τη συντριπτική πλειοψηφία των υπηκόων του βασιλιά Καρόλου.

Η ίδια η ιδέα ότι μπορεί να υποκύψει στην πίεση του μικρότερου γιου του δείχνει ότι οι αξιωματούχοι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ φοβούνται ότι χάνουν τον έλεγχο στην εξιστόρηση των δεδομένων

Η αποκάλυψη που μπορεί κάλλιστα να τους έδωσε το μεγαλύτερο κτύπημα ήταν ο ισχυρισμός του Χάρι ότι είχε πετάξει το μισό τελευταίο χειρόγραφο λόγω του μήκους του – το σαφές υπονοούμενο είναι ότι άλλες 400 σελίδες με ντροπιαστικές αποκαλύψεις και  κατηγορίες θα μπορούσαν να δημοσιευτούν στο εγγύς μέλλον.

Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από τον Κάρολο ότι ο Χάρι μόλις και μετά βίας έχει ξύσει απλώς την επιφάνεια όταν πρόκειται για τον ταραχώδη γάμο του με την Νταϊάνα, τη δύσκολη σχέση του με τους γονείς του και τη μοιχεία που διέπραξε με την Καμίλα. Ο μαχόμενος Βασιλιάς ξέρει ότι έχει καλούς λόγους να φοβάται τον γιο του.

Η αποφασιστικότητα του Κάρολου εξασθενεί επίσης από την ενοχή. Έχει αρκετή επίγνωση του εαυτού του για να συνειδητοποιήσει ότι, στον απόηχο του θανάτου της Νταϊάνα, ήταν κάθε άλλο παρά ο υποστηρικτικός πατέρας που θα έπρεπε να ήταν.

Πολύ συχνά, τα Σαββατοκύριακα και τις σχολικές διακοπές, ο Χάρι αφέθηκε στη φροντίδα της νταντάς του στο Χάιγκροβ ενώ ο πατέρας του κυνηγούσε τα δικά του ενδιαφέροντα ή φώλιαζε σε άλλο σπίτι με την Καμίλα. Οι “αμαρτίες”   θα μπορούσε να πει ο Χάρι, είναι παρούσες.

Ένα από τα πιο οδυνηρά -και αποκαλυπτικά- αποσπάσματα που αποδίδονται στον Κάρολο στο βιβλίο του Χάρι είναι η έκκληση του Βασιλιά προς τους γιους του μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου: «Παρακαλώ, παιδιά, μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια δυστυχισμένα”

Σε αυτή τη φράση, ο Κάρολος αποκάλυψε την ευαλωτότητά του. Η βασιλεία του, φοβόταν, ότι θα μπορούσε να ναυαγήσει από τον Χάρι και τη Μέγκαν

Και η εξοικείωση με οποιαδήποτε ανθρώπινη αδυναμία μου φαίνεται ότι είναι η ειδικότητα της Meghan. Ακριβώς όπως ταπείνωσε τον ίδιο της τον πατέρα και έδιωξε την οικογένειά της και πολλούς φίλους, εμφανίζεται εκδικητική εναντίον της οικογένειας του Χάρι .

Εξ ου και ο Χάρι είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η οικογένειά του πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.

Ως κάποιος που έχει σκαρφαλώσει στον πολύ γλιστερό δρόμο που οδηγεί στην επιτυχία στον κόσμο της αμερικανικής ανθρωποφαγικής τηλεόρασης, η Μέγκαν μπορεί να μυρίζει αδυναμία ένα μίλι μακριά και συμβαίνει με τον Κάρολο

Βρίσκοντας τον εαυτό του ανάμεσα στα βράχια του ζεύγους, το πρώτο του ένστικτο είναι να στείλει μήνυμα  για ειρήνη.

Αλλά ο Τσαρλς θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη θέση και τη δημοτικότητά του στον βρετανικό λαό, εάν υποχωρήσει στις απαιτήσεις των Σάσεξ.

Ο πρώην επικεφαλής της βασιλικής προστασίας χαρακτηρίζει τον πρίγκιπα Χάρι «ανόητο» επειδή περιγράφει λεπτομερώς τη διάταξη των ανακτόρων στα απομνημονεύματά του

Όχι μόνο η πλειονότητα των υπηκόων του, εξοργισμένοι από την απιστία του Χάρι, θα αποδοκίμαζε τυχόν παραχωρήσεις προς τους χάκερς του Μοντεσίτο, αλλά ο Γουίλιαμ και η Κέιτ σίγουρα δεν θα συνεργάζονταν σε καμία ταπεινωτική συγγνώμη.

Γιατί οι Κέμπριτζ έχουν υποστεί το κύριο βάρος των επιθέσεων των Σάσεξ. Σε όλες τις συνεντεύξεις τους, η Μέγκαν και ο Χάρι – ίσως ασυνείδητα – αποκάλυψαν τη ζήλια τους που κόβει την ανάσα για τους διαδόχους του θρόνου.

Ακόμη και πριν από τον αστραφτερό γάμο της, η Meghan φαίνεται να ήταν εξοργισμένη από το γεγονός ότι η Kate την ξεπέρασε, τόσο στην ιεραρχία όσο και σε ό,τι αφορά τα προνόμια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Κέιμπριτζ έχουν βάσιμους λόγους να υποπτεύονται την αυθεντικότητα της επιθυμίας του Χάρι για συμφιλίωση. Το γεγονός είναι ότι ο Γουίλιαμ μπορεί να αισθανθεί τον πειρασμό του πατέρα του να παραδοθεί. Αυτό είναι το εμπόδιο στις ειρηνευτικές προσπάθειες του Κάρολου.

Για τα συμφέροντα της μοναρχίας, ο Γουίλιαμ και ο Κάρολος συμφιλιώθηκαν μόλις πρόσφατα. Ως αυτόπτης μάρτυρας της αγωνίας της μητέρας του για τη μοιχεία του Καρόλου, ο Γουίλιαμ πάντα δυσκολευόταν να έχει μια θερμή σχέση  με τη θετή μητέρα του.

Τώρα, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτός ή η Κέιτ μπορούν να δουν κάποιο πλεονέκτημα στο να υποκύψουν στις απαιτήσεις του Χάρι. Οι παραχωρήσεις, πιστεύουν, θα οδηγήσουν μόνο σε περαιτέρω κατηγορίες.

Ο Βασιλιάς και οι σύμβουλοί του, γνωρίζει ο Γουίλιαμ, βαδίζουν σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι. Η συζήτηση για τη συμφιλίωση είναι αντικατοπτρισμός. Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από την πλήρη συνθηκολόγηση και τη νίκη.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk
Ελλάδα Αθήνα

Ως Έιμι Γουάινχαουζ στην ταινία «Back to Black» η ηθοποιός Μαρίσα Αμπέλα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: