Λίζα Πρίσλεϊ, η διάσημη κληρονόμος που τα έχασε όλα: Πέθανε φτωχή καθώς σπατάλες, λανθασμένες επιλογές και ναρκωτικά εξαφάνισαν την περιουσία του Ελβις [videos]

H Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών. EPA/LANCE MURPHEY




Ο θάνατος της Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ σε ηλικία 54 ετών άφησε άλυτες νομικές διαμάχες για τα οικονομικά της και ερωτήματα σχετικά με το πώς κατάφερε να χάσει την περιουσία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που της άφησε ο πατέρας της.

Η Presley, της οποίας ο θάνατος την Πέμπτη επιβεβαιώθηκε από τη μητέρα της Priscilla, εξακολουθούσε να δίνει μάχη με τον τέταρτο και τελευταίο σύζυγό της Michael Lockwood όταν πέθανε.

Ο Lockwood, πατέρας των δίδυμων κοριτσιών της Harper Vivienne και Finley, ζητούσε 40.000 δολάρια το μήνα σε διατροφή για τα παιδιά και επέμενε ότι είχε περισσότερα χρήματα από όσα ισχυριζόταν στα δικαστικά έγγραφα.

Η Presley, με τη σειρά της, δήλωσε ότι κάποια στιγμή είχε χρέη ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά από καταστροφικές επιχειρηματικές συμφωνίες που έκανε ο επιχειρηματικός της μάνατζερ Barry Siegel.

Τον μήνυσε το 2018, κατηγορώντας τον για κακοδιαχείριση της κληρονομιάς της.

Η Πρίσλεϊ ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Ντάνι Κίο, τον Μάικλ Τζάκσον και τον Νίκολας Κέιτζ πριν από τον Λόκγουντ, αλλά δεν πιστεύεται ότι κέρδισε οικονομικά από τους γάμους της με τον βασιλιά της ποπ και τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό.

Μοναδικό παιδί του Elvis, της άφησε ολόκληρη την περιουσία του στη διαθήκη του όταν εκείνος πέθανε το 1977, σε ηλικία 42 ετών.

Ανέλαβε τον έλεγχο του καταπιστεύματος το 1993, σε ηλικία 25 ετών.

Τη στιγμή του θανάτου του ο Έλβις «άξιζε» μόλις 5 εκατομμύρια δολάρια, αλλά η Πρισίλα μετέτρεψε με επιδεξιότητα την Graceland σε τουριστικό αξιοθέατο και ίδρυσε την Elvis Presley Enterprises, εκμεταλλευόμενη την εικόνα του και τη μαζική του αγάπη.

Μέχρι τη στιγμή που η Lisa Marie ανέλαβε τα ηνία, η αξία του ταμείου έφτανε τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2003 διόρισε τον Barry Siegel για να διαχειριστεί τα χρήματα – την ίδια χρονιά που ξεκίνησε και η ίδια μια ατυχή μουσική καριέρα.

Ο Siegel, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Provident Financial Management και διακεκριμένος μάνατζερ επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, είχε ως πελάτες του τον Al Pacino, τον Elijah Wood, τον βραβευμένο με Πούλιτζερ θεατρικό συγγραφέα David Mamet και τον Frankie Valli και τους Four Seasons.

Αλλά το 2005 ο Siegel πούλησε το 85% του μεριδίου της στην Elvis Presley Enterprises, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του ονόματος και των δικαιωμάτων της εικόνας του πατέρα της.

Ο Siegel δήλωσε ότι η συμφωνία “ξεκαθάρισε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια σε χρέη που είχε αναλάβει η Lisa και της απέφερε πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μια ροή εισοδήματος πολλών εκατομμυρίων δολαρίων”.

Η Presley είπε ότι έχασε τα εκατομμύρια της χάρη σε μια μεταγενέστερη επένδυση στην Core Entertainment, την εταιρεία πίσω από το American Idol που χρεοκόπησε το 2016.

Στη συνέχεια, φέρεται να άρχισε να ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία της Presley προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημα του καταπιστεύματός της.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι επιχειρηματικές του αποφάσεις την άφησαν με χρέος 500.000 δολαρίων σε πιστωτικές κάρτες.

Η Presley χώρισε τον τέταρτο σύζυγό της, Michael Lockwood, το 2016, και στη διαδικασία του διαζυγίου τους ισχυρίστηκε ότι είχε χρέη ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων – κάτι που ο Lockwood δήλωσε ότι δεν ήταν αλήθεια.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Πρίσλεϊ εκείνη την εποχή χρωστούσε περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους από το 2012 έως το 2017 και είχε αθετήσει το χρέος της ύψους άνω των 6 εκατομμυρίων δολαρίων από το σπίτι της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χρωστούσε επίσης 263.050 δολάρια σε επαγγελματικές αμοιβές, 47.844 δολάρια σε χρέη από πιστωτικές κάρτες και κατ’ εκτίμηση 250.000 δολάρια σε διάφορους απλήρωτους λογαριασμούς.

Η Πρίσλεϊ αποκάλυψε τις οικονομικές της δυσκολίες ως απάντηση σε αίτημα του Λόκγουντ να βοηθήσει να πληρώσει μέρος των 450.000 δολαρίων της δικηγορικής του αμοιβής.

Το 2018, μήνυσε τον Siegel, κατηγορώντας τον για κακή διαχείριση των οικονομικών της.

Ο Siegel και η εταιρεία του, Providence Financial Management, ανταπέδωσαν την αγωγή, ισχυριζόμενοι ότι οι “ανεξέλεγκτες δαπάνες” της Presley οδήγησαν στην οικονομική της δυσπραγία.

Ο Leon Gladstone, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Barry Siegel, δήλωσε τότε: “Είναι σαφές ότι η Lisa Marie περνάει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή της και ψάχνει να κατηγορήσει άλλους αντί να αναλάβει την ευθύνη για τις πράξεις της”.

Ωστόσο, η Presley ήταν ανένδοτος ότι για την οικονομική κατάρρευση έφταιγε ο ίδιος.

“Μεταξύ του 2005 και του χρόνου της πτώχευσης του American Idol, ο Siegel χρέωσε 4,9 εκατομμύρια δολάρια για τη “διαχείριση” του καταπιστεύματος, ένας μέσος ετήσιος μισθός 701.000 δολαρίων ετησίως”, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

‘Αν ο Siegel είχε αποκαλύψει την πραγματική οικονομική κατάσταση του καταπιστεύματος στην Presley και είχε περιορίσει τις δαπάνες στο ‘εισόδημα’ του καταπιστεύματος και όχι στα κύρια περιουσιακά του στοιχεία, εκείνη θα ζούσε άνετα με έναν ετήσιο προϋπολογισμό μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, μετά από φόρους.

‘Με αυτόν τον προϋπολογισμό, το επικερδές πακέτο αποζημίωσης του Siegel θα ανερχόταν μεταξύ 40 και 50 τοις εκατό του ετήσιου προϋπολογισμού της Presley μετά από φόρους – ποσό στο οποίο αναμφίβολα δεν θα είχε συμφωνήσει αν γνώριζε την πραγματική οικονομική της κατάσταση’.

Αντί να πει την αλήθεια στην Presley, ο Siegel συγκάλυψε τη δεινή οικονομική της κατάσταση, λένε οι δικηγόροι της.

‘Ο Siegel οδήγησε επανειλημμένα τη Lisa να πιστέψει ότι ήταν σε ‘καλή κατάσταση’ με τα οικονομικά της’, αναφέρουν τα έγγραφα.

Οι δικηγόροι της ανέφεραν διάφορα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Siegel που απαντούσαν σε ερωτήματα της Presley σχετικά με το πώς τα πήγαινε το καταπίστευμά της.

Η θεραπεία της Presley με τα ναρκωτικά όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα έφαγε τα τραπεζικά της υπόλοιπα.

Είπε ότι βρισκόταν σε κέντρο αποτοξίνωσης τουλάχιστον πέντε φορές – με τα διαλείμματα σε ένα μέρος που παρακολούθησε, το Hills Treatment Center στο Λος Άντζελες, να κοστίζουν 40-50.000 δολάρια το μήνα.

Και η μητέρα τεσσάρων παιδιών μπορεί να κληρονόμησε μια προτίμηση για τα καλύτερα πράγματα στη ζωή.

Ως παιδί στη Γκρέισλαντ, είχε πόνυ, ιδιωτική πρόσβαση σε ένα λούνα παρκ για την ίδια και τους φίλους της και προσωπικό που την εξυπηρετούσε.

Όταν ο Elvis έμαθε ότι η Lisa Marie ήθελε να δει χιόνι για πρώτη φορά, διέταξε το ιδιωτικό του τζετ να την πετάξει στο Idaho για να παίξει στο χιόνι για είκοσι λεπτά, προτού την φέρει ξανά στο σπίτι της.

Ο Έλβις, γνωστός για τη γενναιοδωρία του, συχνά ξέμενε από χρήματα – αλλά απλά ξεκινούσε ξανά περιοδεία και αναπλήρωνε τα ταμεία.

Όταν πέθανε, η οικογένεια δεν μπορούσε καν να υπολογίζει στα πνευματικά δικαιώματα, αφού ο διαβόητος μάνατζέρ του, ο συνταγματάρχης Τομ Πάρκερ – τον οποίο υποδύεται στην πρόσφατη ταινία του Μπαζ Λούχμαν ο Τομ Χανκς – είχε προηγουμένως μεσολαβήσει για να τα πουλήσει στην RCA έναντι 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μόνο 1,35 εκατομμύρια δολάρια από αυτά δόθηκαν στον Elvis, μετά την αμοιβή του Parker κατά 50% και τους φόρους εισοδήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=KaYbwbkeC4w&ab_channel=BenQuint

Η Πρισίλα, η οποία χώρισε από τον Έλβις το 1973, αποδείχθηκε επιχειρηματικό δαιμόνιο και μεγάλωσε την περιουσία.

Έκανε τη Γκρέισλαντ παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και κεφαλαιοποίησε το merchandising, τις συμφωνίες για την εικόνα και τα δικαιώματα από τα τραγούδια που ηχογραφήθηκαν μετά τη συμφωνία με την RCA – αφήνοντας στο καταπίστευμα 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 1993.

Η Lisa Marie έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Λος Άντζελες, αλλά το 2010 η ίδια και ο τότε σύζυγός της Lockwood αγόρασαν ένα αρχοντικό του 15ου αιώνα σε 50 στρέμματα αγροτικής περιοχής της Αγγλίας, στο East Sussex.

Το Coes Hall διέθετε πορτοκαλεώνα, λίμνη και εσωτερική πισίνα καθώς και εντυπωσιακούς κήπους με τείχη, γήπεδα τένις και πάρκο.

Πούλησε το σπίτι το 2021 για 3,5 εκατομμύρια λίρες (4,3 εκατομμύρια δολάρια), μετά από πέντε χρόνια στην αγορά.

Η Presley είχε αγοράσει τον Μάρτιο του 2020 ένα σπίτι στο Calabasas με πέντε υπνοδωμάτια, έκτασης 3.500 τετραγωνικών μέτρων, έναντι 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως, μόλις τέσσερις μήνες αργότερα, ο γιος της Benjamin Keough, 27 ετών, έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι.

Πούλησε το σπίτι για 2 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2021 σε μια συμφωνία εκτός αγοράς.

Τη στιγμή του θανάτου της, η Presley ζούσε σε ένα άλλο σπίτι στο Calabasas με τον πρώτο της σύζυγο Danny Keough, με τον οποίο παρέμεινε κοντά. Δεν ήταν σαφές αν της ανήκε.

Η Πρίσλεϊ δήλωσε ότι το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του καταπιστεύματός της “οδηγήθηκε στο έδαφος” από τον Siegel.

Μέχρι το 2010 οι υποθήκες σε δύο σπίτια που κατείχε το καταπίστευμα στη Χαβάη και στο Hidden Hills της Καλιφόρνιας ήταν περισσότερες από την αξία των ακινήτων – ωστόσο η Siegel συμφώνησε ότι μπορούσε να ξοδέψει άλλα 9 εκατομμύρια δολάρια σε ένα κτήμα στην Αγγλία, ισχυρίστηκε η αγωγή της.

“Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, ο Siegel διαμόρφωσε τη συναλλαγή (της αγγλικής περιουσίας) έτσι ώστε ολόκληρο το καταπίστευμα να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για την υποθήκη, με μια πληρωμή balloon ύψους 6,7 εκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2015.

‘Όπως ήταν αναμενόμενο, το καταπίστευμα δεν μπόρεσε να καταβάλει την πληρωμή όταν αυτή κατέστη απαιτητή, θέτοντας το καταπίστευμα σε αθέτηση πληρωμών και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων σε κίνδυνο – όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε κίνδυνο μέχρι σήμερα’.

Ο Siegel απέτυχε ακόμη και να πληρώσει τους φόρους του καταπιστεύματος, ισχυρίστηκε.

‘Ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του Siegel, το καταπίστευμα οφείλει εκατομμύρια δολάρια σε καθυστερημένους φόρους στις αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου’, αναφέρουν τα έγγραφα.

Η υπόθεση κατά του Siegel διήρκεσε χρόνια.

Το 2019 κέρδισε μια μικρή νίκη, όταν έγινε δεκτή η αίτηση δικαστή να σταματήσει η κλήτευση των τραπεζικών της αρχείων και της ζητήθηκε να παραδώσει μόνο τα τραπεζικά της αρχεία πριν από το 2016.

Η υπόθεση εξακολουθούσε να εκκρεμεί από το 2021.

Ο Lockwood, εν τω μεταξύ, της ζητούσε το 2016 να του πληρώνει 263.000 δολάρια ετησίως, ώστε να μπορεί να “απολαμβάνει έναν τρόπο ζωής που να είναι πιο κοντά στην οικογενειακή μου κατάσταση διαβίωσης”.

Ζητούσε επίσης 40.000 δολάρια το μήνα για διατροφή των παιδιών.

Το ζευγάρι είχε συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο, αλλά εκείνος ισχυρίστηκε ότι είχε κακές συμβουλές από τους δικηγόρους του.

Η υπόθεση διευθετήθηκε το 2018 υπέρ της, αλλά το 2021 ο Lockwood πήγε ξανά στο δικαστήριο απαιτώντας διατροφή για το παιδί.

Είχε αποφύγει να του καταβάλει διατροφή για χρόνια, λέγοντας ότι δεν είχε τα μέσα για να το κάνει.

Ωστόσο, εκείνος απαίτησε να πληρώσει επιτέλους – ισχυριζόμενος ότι ήταν γεμάτη μετρητά από τη συμφωνία της για το βιβλίο της αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων και τη βιογραφική ταινία για τον Έλβις.

Η υπόθεση ήταν ακόμη αδιευκρίνιστη τη στιγμή του θανάτου της.

ΠΗΓΗ: dailymail

Πέθανε η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, τραγουδίστρια-τραγουδοποιός και κόρη του Έλβις και της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Ήταν 54 ετών…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: