Ένα πολύ πικρό υστερόγραφο: Δεν μετάνιωσα ΠΟΤΕ για την αποκάλυψη των απόρρητων εγγράφων του Κραν Μοντανά, μετάνιωσα που χρησιμοποιήθηκαν με λάθος τρόπο…

Ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τη σύζυγό του, τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και την πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Εδώ και καιρό θέλω να κάνω μία κουβέντα με τους πολίτες που με τιμούν διαβάζοντας τη στήλη μου στον Φιλελεύθερο της Λευκωσίας και σε τούτη την ιστοσελίδα, και μου στέλνουν με ευγένεια τις δικές τους θέσεις.

Η κουβέντα έχει να κάνει με τα απόρρητα έγγραφα του Κραν Μοντανά, που δημοσιεύθηκαν στον Φιλελεύθερο και στην ιστοσελίδα Hellas Journal.

Όταν τα διάβασα κατάλαβα αμέσως ότι τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), «αθώωναν» τον απερχόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Αλλά εκείνο που με ενδιέφερε ήταν να πληροφορηθώ αν αποκάλυπταν και τον βρώμικο ρόλο των ανθρώπων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά πάνω απ’ όλα, αν φανέρωναν τις πραγματικές θέσεις της Τουρκίας.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ, και μην ακούτε κανένα που ισχυρίζεται ότι φταίνε οι Ελληνοκύπριοι για την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά: Οι Αττίλες δεν μετακινούνται ούτε πόντο από τον στόχο τους, που είναι ο έλεγχος όλης της Κύπρου. Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι καραμπινάτοι ψεύτες. Οι Αττίλες το απέδειξαν και στο Κραν Μοντανά. Τα απόρρητα έγγραφα ομιλούν από μόνα τους.

Από τα έγγραφα φαίνεται ξεκάθαρα ότι την ευθύνη για την κατάρρευση των συνομιλιών είχαν οι Τούρκοι και οι συνέταιροι τους στον ΟΗΕ. Δεν την είχε η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ήθελα να ξεκαθαρίσω, λοιπόν, ότι με στενοχωρεί το γεγονός ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης χρησιμοποιεί τα έγγραφα για να εξέλθει «καθαρός» από τη λαίλαπα του Κραν Μοντανά. Και με στενοχωρεί διότι έχει ευθύνη επειδή οδήγησε το νησί στο Κραν Μοντανά, έχει ευθύνη επειδή στήριξε με νύχια και με δόντια τους ξένους εναντίον της Κύπρου, τον Απρίλιο του 2004, έχει ευθύνη διότι έκανε «συμπρόεδρο» τον προηγούμενο κατοχικό ηγέτη, τον Ακιντζί.

Έχει μεγάλη ευθύνη. Και θα έχει μεγαλύτερη ευθύνη αν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, οι θέσεις του οποίου είναι καταστροφικές για το νησί μας. Είναι έτοιμος να δώσει και το φυσικό αέριο στην Τουρκία ως «το τυρούι που δίνουν στους ποντικούς» για να τους πιάσουν (δήθεν) στη φάκα.

Παρακολουθήστε τις τελευταίες συνεντεύξεις του προέδρου του ΔΗΣΥ. Άφησε τη γλώσσα του και πάει περίπατο και είπε την αλήθεια… Και χωρίς να το καταλαβαίνει λέει τι πρόκειται να πράξει σαν Πρόεδρος, εάν τον επιλέξει ο λαός.

Τα είπα και ανάσανα, λοιπόν. Με ενοχλεί πάρα πολύ διότι ο κ. Αναστασιάδης χρησιμοποιεί τα έγγραφα για να ξεπλύνει μία πορεία τραγικών υποχωρήσεων στο Κυπριακό. Και με ενοχλεί διότι μάχεται για να επιβάλει ως διάδοχό του τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, για να τελειώνουν με το Κυπριακό.

Ο σημερινός Πρόεδρος δεν …τόλμησε. Όμως ο Αβέρωφ, που δεν έχει καθόλου αντιστάσεις, θα προχωρήσει σε λύση στη βάση της φιλοτουρκικής διευθέτησης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ).

Όμως τους έχω νέα… Και του ενός και του άλλου. Ότι και να κάνει ο κ. Αναστασιάδης και το πουλέν του ο κ. Νεοφύτου, που δεν τόλμησε όσο ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πάλι οι πολίτες θα αναλάβουν να σώσουν την Κύπρο…

Πάντως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο εκλεκτός του κ. Αναστασιάδη θα έρθει πρώτος από …το τέλος!!!!

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Δεν υπήρχε περίπτωση να μην δημοσιευθούν ακόμα και αν -τρόπος του λέγειν- αθώωναν τον Αττίλα. Τα απόρρητα έγγραφα, όταν είναι γνήσια, πάντα λένε την αλήθεια…

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

ΘΕΣΗ: Απίστευτη και φρικτή συμπεριφορά: Ντροπή και κατάντια… Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αδυνατεί να πει αν η εισβολή και η κατοχή στην Κύπρο είναι εισβολή και κατοχή!!! ΕΔΩ

Πρόεδρε Αναστασιάδη, απέσυρες τον Κασουλίδη και έκανες ΥΠΕΞ τον Ιγνατίου; Γιατί μόνο αυτόν είδαμε να υπερασπίζεται την Κύπρο σε σχέση με τον απαράδεκτο Στιούαρτ!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: